Bulgaria va face test COVID-19 pentru toate persoanele care intră în țară

 Dumba Gabriela
.

Bulgaria va institui obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19 pentru toate persoanele care intră în țară, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului și, în special, a noii tuplini, identificată în Marea Britanie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ministrul bulgar al sănătății Konstantin Angelov, a anunțat că până în prezent au identificat opt cazuri de contagiere cu tulpina depistată inițial în Marea Britanie. Prin urmare, persoanelor care vor să intre în Bulgaria li se va face un test PCR.

„Astăzi vom lua acțiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toți călătorii care vor să intre în țară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană', a afirmat Angelov în timpul unei ședințe de Guvern.

Numărul de noi infecții a scăzut semnificativ în Bulgaria în ultimele săptămâni și autoritățile intenționează să relaxeze unele restricții precum și să permită redeschiderea școlilor gimnaziale, centrelor comerciale și sălilor de fitness de la 4 februarie.

Citește și:

Mihai de la 3 Sud Est, vindecat de COVID-19 cu Ivermectină. Avea doar 5% șanse de supraviețuire

Cum se simte Toni Grecu la 10 zile după ce s-a infectat cu COVID-19: „Medicii au încercat tot ce ştiau”

Brigitte Sfăt și Florin Pastramă susțin că au avut COVID-19 de două ori: „Am crezut că moare”

Printre altele, Bulgaria a primit luni un nou lot de 14.040 de doze din vaccinul Pfizer/BioNTech. Aceasta este a cincea livrare de vaccinuri către Bulgaria şi soseşte ca o compensaţie pentru livrarea anterioară incompletă, când au fost trimise 18.500 de doze în loc de 35.000, notează agenţia BTA.

Directorul Agenţiei Bulgare a Medicamentului, Bogdan Kirilov, a declarat că alte 83.000 de doze Pfizer/BioNTech sunt aşteptate în februarie şi 104.000 în martie, dar numărul nu este definitiv. Aproximativ 3.600 de doze din vaccinul Moderna sunt aşteptate la sfârşitul acestei săptămâni.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton