Mathias, bebelușul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca, a ajuns în România, la bunicii materni: "Când m-a văzut, a început să râdă"

 Oana Pantazi
.

Mathias, bebelușul care a fost maltratat de părinții lui, în Danemarca, pe când avea doar 5 săptămâni, a ajuns în sfârșit în România, la bunicii lui. Băiețelul a fost luat de la părinții săi de către autoritățile din Danemarca la scurt timp după ce aceștia au fost acuzați de agresiune față de copilul lor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Băiețelul care a fost maltratat de părinții săi în Danemarca, a ajuns în sfârșit în România, la bunicii materni. Mathias, acum în vârstă de 6 luni, a fost încredințat de autoritățile daneze părinților mamei sale, care locuiesc în comuna Negrești, notează Știrile Kanal D.

MCZoYXNoPTg1NWIxYzJjYTZhNjg2NTNhYzg3MWQ2YjY5YjBlNmZm.thumb_MCZoYXNoPTg1NWIxYzJjYTZhNjg2NTNhYzg3MWQ2YjY5YjBlNmZm.thumb_

Bebelușul maltratat de părinți în Danemarca a ajuns în România

Ionuț și Sorana Rotundu au fost arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns cu hemoragie cerebrală la spital. Cei doi au fost reținuți de către autorități după ce și-au dus fiul la spital, iar autoritățile au dat copilul în plasemant unei familii daneze. După aproape două luni, la finele lunii martie a acestui an, cei doi români au fost eliberați de autoritățile daneze din centrele de detenție. În urma demersurilor făcute de autoritățile române, băiețelul a ajuns în țară, la bunicii lui.

Citește și: Românii arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie cerebrală au fost eliberați. Când își vor putea vedea copilul

Citește și: Adriana Bahmuțeanu ar fi fost agresată de iubitul grec. Vedeta a cerut un ordin de restricție

Citește și: Brigitte și Florin Pastramă, prima imagine împreună după ce s-au împăcat:„Te iubesc atât de mult’

Citește și: Fiica Loredanei Groza a împlinit 24 de ani. Ce surpriză i-a făcut artista, în miez de noapte: „Te iubesc!'

„MAE precizează că finalizarea cu succes a acestui caz de instituţionalizare, prin aducerea în România a minorului M.R. şi încredinţarea acestuia bunicilor materni, s-a realizat în baza mecanismelor de cooperare existente la nivel naţional pentru cazurile de copii români faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie pe teritoriul altor state, fiind rezultatul strânsei colaborări dintre MAE şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi instituţiile omoloage din Danemarca, cu sprijinul autorităţilor locale române responsabile în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului. MAE adresează, şi pe această cale, mulţumiri deosebite tuturor instituţiilor menţionate mai sus pentru cooperarea excelentă', precizează comunicatul MAE.

„Să îți vezi nepoțelul în brațe după 5 luni, să îl ții în brațe…”

Bebelușul maltratat de părinți în Danemarca a ajuns în România. Pe durata zborului din Danemarca în România, micuțul Mathias a fost însoţit de către bunicii materni, în grija cărora va rămâne până la clarificarea cazului. Situaţia copilului va fi monitorizată în continuare de autorităţile române competente. Bunicii lui Mathias au fost copleșiți la întâlnirea cu micuțul, pe care nu îl mai văzuseră de 5 luni.

„Vreau să spun că Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul, iepurașul pe care i l-am dus când era bebeluș! Pe familia respectivă, care a avut grijă de el, a impresionat-o foarte mult acest lucru. Mathias, când m-a văzut, a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi și a simțit toată dragostea noastră”, a mărturisit bunica lui Mathias. 

La rândul său, bunicul patern a fost impresionat de grija pe care a avut-o familia la care a stat Mathias în plasament.

„Au fost multe piedici, am știut că vor fi piedici, dar uitați că el este aici, foarte bine. Mulțumim familiei care l-a îngrijit acolo, în Danemarca! L-a îngrijit foarte bine, au simțit, au plâns. Primul lucru pe care l-au făcut când ne-au văzut, au venit la noi, ne-au îmbrățișat și au spus că trebuia să ajungă la noi în brațe, pentru că este copilul nostru', a spus bunicul matern, conform sursei citate.

Ionuț și Sorana Rotundu vor rămâne în Danemarca până la finalizarea anchetei.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton