Alimente care cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani

 Dumba Gabriela
.

Unele alimente cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani! Cercetătorii au reunit date din numeroase studii care au analizat legătura dintre dietă și longevitate și, conform acestora, înlocuirea hranei procesate cu fructe, legume și cereale bio poate avea impact direct asupra speranței de viață.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cercetătorii au analizat modul în care speranța de viață a variat în funcție de modificările aportului de fructe, legume, cereale integrale, cereale rafinate, nuci, leguminoase, pește, ouă, produse lactate, carne roșie, carne procesată și băuturi zaharoase.

O dietă optimă include mai multe leguminoase (fasole, mazăre și linte), cereale integrale (ovăz, orz și orez brun) nuci, și mai puțină carne roșie și procesată. Acizii grași esențiali omega 3 și omega 6 sunt cei de care organismul tău are nevoie pentru a rămâne sănătos.

Când trebuie introduse în dietă alimentele care cresc speranța de viață

Cercetătorii au constatat că o dietă optimă începând cu vârsta de 20 de ani ar crește speranța de viață cu peste un deceniu pentru femeile și bărbații din SUA, China și Europa, informează Science Alert.

De asemenea, au constatat că trecerea de la o dietă occidentală la noua dietă la vârsta de 60 de ani ar crește speranța de viață cu opt ani. Pentru persoanele de 80 de ani, speranța de viață ar putea crește cu aproape trei ani și jumătate.

Anumite alimente adăugate dietă crește cu până la 10 ani speranța de viață

Cercetătorii au descoperit că și acest tip de dietă – pe care au numit-o „dietă de abordare fezabilă' – ar putea totuși să crească speranța de viață pentru persoanele de 20 de ani cu puțin peste șase ani pentru femei și cu puțin peste șapte ani pentru bărbați.

Aceste rezultate ne arată că efectuarea unor schimbări de dietă pe termen lung la orice vârstă poate avea beneficii substanțiale pentru speranța de viață. Totuși, câștigurile sunt mai mari dacă aceste schimbări încep devreme în viață, citează descoperă.ro.

Alimente care cresc speranța de viață: peștele

Peștele gras (hering, somon, macrou, ton, sardine), fructele de mare și uleiul de pește sunt principalele surse directe de acizi grași omega-3. Potrivit studiilor, consumul unei porții de pește gras, cel puțin o dată pe săptămână, reduce riscul apariției maladiei Alzheimer. Simptomele deficitului de acizi grași omega-3 sunt: oboseală, afectări ale memoriei, piele uscată, modificări ale dispoziției până la depresie, anxietate și tulburări cardiovasculare.

Citește și: EXCLUSIV! Sore, despre presiunea de a fi slabă:’Mi-am auzit vorbe de tipul «vai, dacă nu o sa îți revii repede la silueta inițială o să fie rău pentru cariera ta!»’

Citește și: Scandal la Eurovision din cauza piesei lui Costi Ioniță:„Cea mai mare fraudă!’. Riscă să fie descalificată

Alimente care cresc speranța de viață: semințe și nuci

Semințele de in, rapiță, de floarea-soarelui, nuci și boabe de soia sunt o altă sursă importantă de acizi grași omega-3 și omega-6. Acestea conțin și fibre și ajută și la o bună digestie. Consumul lor contribuie la protejarea celulelor roșii, precum și la îmbunătățirea funcțiilor neurologice. Consumul de nuci de patru sau cinci ori pe săptămână reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Uleiuri din plante

De exemplu, uleiul de in, de soia, de rapiță sunt doar câteva dintre uleiurile pe care le poți folosi la gătit pentru a beneficia de aportul de acizi grași omega-3 și omega-6. Se recomandă consumul a două linguriţe de ulei din aceste plante pe zi. Ajută la o mai bună funcţionare a creierului şi a inimii și asigură reducerea inflamaţiilor şi buna dezvoltare a organismului. Aceste uleiuri contribuie la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând astfel, riscul apariţiei unor boli cardiovasculare. 

Alimente care cresc speranța de viață: ouă

Prin consumul de ouă organismul tău beneficiază de grăsimile sănătoase omega-3. Un singur ou conține toți aminoacizii esențiali pe care corpul nu-i poate produce. Ouăle furnizează corpului un conținut mare de grăsimi bune omega-3 care scad nivelul colesterolului rău, dar și al trigliceridelor. Se recomandă un consum de 3, până la 5 ouă pe săptămână.

Fasole verde

Fasolea verde are un conținut mic de grăsimi și, dintre acestea, doar o mică parte sunt saturate, restul fiind sub forma acizilor grași esențiali, omega-3 și omega-6, benefici pentru sănătate. Această legumă ajută vasele de sânge să-și păstreze elasticitatea, împiedicând astfel, apariția bolilor cardiace. „Grăsimile bune'pe care le conține fasolea verde își dovedesc eficiența și în caz de depresie, astm, inflamații de orice tip, boli de piele și diabet. 

Antioxidanții pot crește speranța de viață

Dieta optimă pe care cercetătorii au descoperit-o în acest studiu include multe alimente bogate în antioxidanți. Unele cercetări efectuate pe celule umane sugerează că aceste substanțe pot încetini sau preveni deteriorarea celulelor, una dintre cauzele îmbătrânirii.

Cei mai cunoscuti antioxidanti sunt:

Vitamina A si carotenoidele – se gasesc in morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, rosii, varza, pepene galben, piersici si caise

Vitamina C – se gaseste in special in citrice precum portocale si lamai, dar si in ardei gras, broccoli, legume cu frunze verzi, capsuni si rosii.

Vitamina E – va fi asimilata prin consumul de nuci si seminte, cereale integrale, legume cu frunze verzi, ulei vegetal si ulei de ficat

Seleniul – se gaseste din belsug in pesti si crustacee, carne rosie, cereale, oua, carne de pui si usturoi.

Ciocolata neagra contine antioxidanti puternici si poate scadea tensiunea arteriala.

Merele pot fi o gustare perfecta, pot satisface pofta de ceva dulce si vor oferi organismului vitamine si antioxidanti, care contribuie la mentinerea starii de sanatate.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton