A murit Camil Marinescu! Marele dirijor avea doar 55 de ani și lupta de trei săptămâni cu infecția COVID-19

 Dumba Gabriela
.

Doliu în muzica românească. În această dimineață, marele dirijor Camil Marinescu a murit la doar 55 de ani, în urma complicațiilor apărute din cauza infecției cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de fratele său, Ciprian Marinescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Celebrul șef de orchestră Camil Marinescu s-a stins din viață astăzi, la ora șase, pe patul Spitalului „Victor Babeș' din București. Starea lui de sănătate se agravase în ultimele zile, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, scrie romania-muzical.ro. Complicațiile cauzate de COVID-19 i-au fost fatale, din păcate.

Dedicatia mea îngerilor de la Sitalul Victor Babeș… PARADISUM – este ultimul mesaj postat de artist, cu doar câteva zile înainte să se stingă din viață.

„Iubitul meu frate, Camil Marinescu… Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul COVID-19, iubitul meu frate ne-a părăsit azi, la ora 6 a.m. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris fratele dirijorului pe Facebook.

Camil Marinescu, 55 de ani, a fost unul dintre cei mai apreciați dirijori ai României din ultimele decenii.

Dirijorul Camil Marinescu a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa de fagot. La dirijat este discipol al maeştrilor Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A predat fagotul la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi, timp de 10 ani, a deţinut postul de dirijor rezident la Opera Naţională din Bucureşti.

Din 2003, pentru trei stagiuni, a fost dirijor permanent invitat al Berliner Sinfonie Orchester, Germania. Începând cu 2002 Camil Marinescu este rezident în Japonia, activitatea sa internaţională bucurându-se de succes în numeroase turnee în SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie, Israel,

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton