Zeci de coroane și lumânări aprinse la mormântul lui Ion Caramitru. Actorul este înmormântat azi

 Oana Pantazi
.

La mormântul lui Ion Caramitru se fac ultimele pregătiri. Actorul va fi înmormântat azi, pe Aleea Artiștilor de la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. În timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica Visarion, la cimitir ard deja candele și au fost aduse coroanele de la Teatrul Național.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

La mormântul lui Ion Caramitru se fac ultimele pregătiri. Actorul va fi înmormântat azi, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu, aşa cum se obişnuieşt în cazul celor recompensaţi cu Steaua României. Admiratorii marelui actor vor avea ocazia să-și ia la revedere și în momentul în care cortegiul funerar se va opri în fața TNB, instituție al cărei director a fost timp de 16 ani. Deja la mormântul lui Ion Caramitru ard candelele și au fost depuse coroane de flori.

c3-10-1024×728-2c3-10-1024×728-2

Coroane și candele aprinse la mormântul lui Ion Caramitru

La Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, a început forfota încă de la primele ore ale dimineții, la mormântul lui Ion Caramitru, conform Fanatik. Mormintele din preajmă au fost curățate, la fel și aleile, iar la mormântul lui Ion Caramitru au afost depuse coroane de flori și candele aprinse. În apropierea locului de veci al actorului sunt înhumați și actorii Ștefan Radof, decedat în 2012, și Dorin Varga, dispărut în anul 1994. Tot în proximitate se află mormântul regretatei Laura Stoica, care a pierit într-un teribil accident de mașină, împreună cu iubitul ei.

Citește și: Carte de condoleanțe în memoria lui Ion Caramitru. Sute de români i-au adus un ultim omagiu

Citește și: Când și unde va fi înmormântat Ion Caramitru. De ce a amânat familia data înmormântării

Citește și: Ultimul omagiu. Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru se va opri, astăzi, în fața TNB

Citește și: Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Caramitru. Cine a venit să-l conducă pe ultimul drum pe marele actor

Astăzi, în jurul orei 12, cei care l-au iubit pe marele actor își vor putea lua adio în momentul în care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Național, unde Ion Caramitru a fost director timp de 16 ani. Trupul actorului a fost depus la Biserica Visarion, acesta urmând să fie înmormântat pe Aleea Artiștilor, de la Cimitirul Bellu

Înmormântarea a fost amânată până astăzi, pentru ca sora lui Ion Caramitru, aflată în străinătate, să poată participa.

Ultimul omagiu, la TNB

Actorul și omul de cultură Ion Caramitru, care a încetat din viață duminică, va fi înmormântat vineri, 10 septembrie, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu. „În drumul de la Biserica Visarion spre Cimitirul Bellu, cortegiul se va opri în faţa Teatrului Naţional IL. Caragiale pentru a ne lua rămas bun de la el şi a-i aduce, ca omagiu, aplauzele noastre’, au transmis joi reprezentanţii TNB.

Ion Caramitru, actor legendar al României, a ocupat funcţia de director al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB) timp de 16 ani, iar numele său este legat și de cel mai important moment al istoriei recente – Revoluția din 1989. Atunci, marele actor a fost primul care a luat cuvântul din studioul liber al TVR, după căderea dictatorului.

Foto: Facebook, Fanatik

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton