Volodimir Zelenski a denunțat sute de violuri comise de soldații ruși asupra unor minore, copii și a unui bebeluș: „E înfricoşător”

 Miniosu Alexandra
.

Volodimir Zelenski a denunțat sute de violuri comise de soldații ruși asupra unor minore, copii și a unui bebeluș. Președintele Ucrainei a transmis marți, 12 aprilie, că aceste cazuri cutremurătoare ar fi fost constate în zone ocupate anterior de către armata rusă. Iată declarațiile oficialului din țara vecină! Detalii tulburătoare!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Marți, 12 aprilie, Volodimir Zelenski a denunțat „sute de cazuri de viol' comise de soldații ruși asupra unor minore, copii și a unui bebeluș. Conform spuselor lui, acestea au fost constate în zone ocupate anterior de către armata rusă, notează AFP, conform News.ro.

volodimir-zelenski-3-1volodimir-zelenski-3-1

Pe 24 februarie 2022, în Ucraina a început războiul, după ce Rusia a invadat țara vecină. De atunci, sute de oameni continuă să moară, iar alte mii au fugit din calea focului încotro au văzut cu ochii. Volodimir Zelenski a denunțat recent sute de violuri care ar fi fost comise de soldații ruși asupra mai multor oameni, inclusiv a unui bebeluș.

Citește și: Ce semnifică hainele verzi pe care Zelenski le poartă de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina

Citește și: Cum arată buncărul în care se ascunde Zelenski, de 48 de zile:„Trebuie să fie întuneric aici'

Citește și: Laura Giurcanu, de nerecunoscut după 3 luni de foamete la Survivor:„M-am holbat în oglindă câteva minute' 

Citește și: Alina și Ilan Laufer, imagini adorabile cu gemenii născuți prematur.Cum arată acum micuții la un an si două luni

Volodimir Zelenski a denunțat sute de violuri comise de soldații ruși asupra unor minore, copii și a unui bebeluș

Volodimir Zelenski a făcut noi declarații în contextul războiului ruso-ucrainean. Președintele Ucrainei a susținut că, în zonele eliberate de ocupanți, continuă înregistrarea şi anchetarea unor crime de război comise de către Rusia.

„În zone eliberate de ocupanţi, înregistrarea şi anchetarea unor crime de război comise de către Rusia continuă. Aproape zilnic, găsim noi gropi comune.

(…) Mii şi mii de victime. Sute de cazuri de torută. Continuăm să găsim cadavre în canalizări şi beciuri', a spus Volodimir Zelenski într-un discurs susţinut printr-o legătură video în Parlamentul Lituaniei.

„E înfricoșător numai să vorbești despre asta'

În plus, Volodimir Zelenski a susținut că au fost înregistrate sute de cazuri de viol, inclusiv ale unor minore, ale unor copii și al unui bebeluș. Acestea ar fi fost comise de către militarii ruși.

„Sute de cazuri de viol au fost înregstrate, inclusiv ale unor fete tinere minore şi unor copii. Inclusiv al unui bebeluş! E înfricoşător numai să vorbeşti despre asta', a mai transmis Zelenski.

Printre altele, Volodimir Zelenski a evocat, fără să intre însă în detalii, o înregistrare video care ar fi fost trimisă, conform spuselor lui, de un paraşutist sau un membru al serviciilor speciale ruse, identificat, în care apare „ceea ce face el acestui bebeluş, cum îl torturează', notează stirileprotv.ro.

Cum a reacționat președintele lituanian Gitanas Nauseda la declarațiile lui Zelenski

La auzul acestor vorbe, preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a reacționat cu emoție.

„Este pur şi simplu imposibil să-ţi imaginezi orori mai mari. Preşedintele Zelenski a vorbit azi despre un bebeluş violat', a spus oficialul.

În același timp, președintele Ucrainei a deplâns faptul că „anumite state (membre) UE nu îndrăznesc, în continuare, să hotărască când să-şi limiteze măcar achiziţiile de hidrocarburi ruseşti', în pofida „crimelor în masă de la Bucea, deportării populaţiei' și „distrugerii premeditate a unor oraşe paşnice cu rachete şi bombe ruseşti'.

Mărturia cutremurătoare a unei femei din Ucraina

Potrivit sursei menționate mai sus, mărturii culese de presă coroborează temeri ale unor organizaţii nonguvernamentale (ONG) cu privire la indicii ale unei folosiri a violului ca 'armă de război'.

Recent, o ucraineancă a susținut AFP că ar fi fost violată de către doi militari ruşi după ce aceştia au aflat că este soţia unui militar din Ucraina.

Sursă foto: Facebook, Captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton