Vladimir Găitan, mărturisire cutremurătoare cu puțin timp înainte să treacă în neființă: "Îmi aștept sfârșitul și nu mai vreau altceva!"

 Oana Pantazi
.

După o luptă de 30 de ani cu o maladie necruțătoare, Vladimir Găitan a încetat din viață, pe 10 noiembrie, punând astfel capăt unui calvar pe care l-a trăit prea mută vreme… În ultimii ani, actorul a refuzat chiar și să mai urce pe scenă. Iată care sunt motivele!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Găitan s-a stins din viață în această săptămână, la vârsta de 73 de ani, după o îndelungată și grea suferință. Timp de 30 de ani, actorul s-a luptat cu o boală foarte grea, cancer limfatic sau, după cum este cunoscută în popor, cancer al sângelui.

În ultimii ani, a făcut transfuzii de sânge și citostatice la spitalul Fundeni, dar a trebuit să urmeze și un tratament medicamentos, după o schemă elaborată, însă, dine nefericire, în cele din urmă boala a învins…

„Sper să mai trag de mine câțiva ani”

Din nefericire, deși era optimist și încă își făcea planuri pentru viitorul apropiat, actorul nu a mai apucat să-și vadă cea mai mare dorință îndeplinită – aceea de a avea un nepoțel sau o nepoțică și din partea fiicei sale. Mai mult, Vladimir Găitan a trăit tot timpul cu suferința că nu-și putea vedea fiul și nepoțica, aflați la Londra, atât cât și-ar fi dorit.

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei. Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi’, declara Vladimir Găitan anul trecut.

Citește și: Andra și Cătălin Măruță dezvăluie secretele unei căsnicii de 12 ani: „Nu ne blocăm în certuri”. Cum au depășit greutățile în relație / EXCLUSIV

Citește și: Drama lui Vladimir Găitan. Regretatul actor și soția lui au pierdut 7 copii: „Mi-am dorit atât de mult încât n-am conceput să fiu un tată sever”

Citește și: Cum a devenit milionar Alex Bodi. Are o avere impresionantă: avion privat, mașini de lux și vilă sute de mii de euro!

Citește și: Principesa Margareta, de neînduplecat în relația cu nepotul său, Nicolae. Gestul care demonstrează că relația lor este ruptă definitiv

Citește și: Ți-l mai amintești pe Bud, din Familia Bundy? Cum arată Bud, la 46 de ani: a avut o viață tumultuoasă cu droguri, alcool, arest și un divorț…

„Am fost ca un brad, mi-am trăit viața”

La ultimul eveniment la care a participat, Vladimir Găitan mărturisea că nu mai poate să joace și, mai mult, că nu-și dorește să o mai facă pentru niște onorarii derizorii. Actorul își dorea să-și vadă liniștit de bătrânețe, alături de familie.

„Am fost ca un brad, mi-am trăit viața. Acum nu mai ies din casă decât atunci când trebuie. Colegii mă cheamă la muncă, la teatru, dar nu-mi mai vine să ies să joc pe doi lei. Am obosit și nu mai pot să urc pe scenă. Fiica mea îmi duce mai departe visul. Sunt bătrân și vreau să îmi trăiesc bătrânețea acasă, cu cei dragi. Acum am venit să-mi revăd foștii colegi, colege, m-au chemat la evenimentul acesta și am venit”, mărturisea actorul pentru Click, anul trecut, la un eveniment al Teatrului de Comedie.

1Vladimir-Gaitan-21Vladimir-Gaitan-2

Marele actor a mărturisit totuși că ofertele nu au lipsit, dar, cu toate acestea, a ales să renunțe la actorie, cu siguranță epuizat din cauza bolii care îl măcina.

„Sigur, au mai fost și oferte de seriale, dar nu m-am încumetat să merg. Îmi aștept sfârșitul și nu mai vreau altceva. Am jucat teatru până am spus stop. Iar în televiziune am jucat în câteva seriale de la Acasă și Pro TV. Atât. Am zis că este prea mult. Prefer să mă odihnesc”, a mai spus Vladimir Găitan pentru sursa citată.

Vladimir Găitan a murit cu un mare regret

Vladimir Găitan a avut o viață plină – a cunoscut atât dragostea, cât și recunoașterea profesională, dar, din păcate, actorul s-a stins din viață, după 30 de ani de suferință, cu un mare regret… Fiul său, aflat la Londra alături de soția lui de origine asiatică și fiica lor, nu a putut să-i fie aproape. Pentru actor, soția, Tunde, și cei doi copii ai săi, Gloria și Alexandru, au fost o alinare în cei 30 de ani în care s-a luptat cu cancerul limfatic și a vorbit întotdeauna cu multă dragoste și prețuire despre familia sa.

„Regret că băiatul meu nu şi-a găsit locul aici, în România. Aş fi vrut să stau cu nepoţica mea pe genunchi mai des. Întâlnirile noastre de câte trei zile, la nu ştiu cât timp, nu pot să lege relaţia dintre bunic şi nepot. Şi asta mă doare îngrozitor. Toate lacrimile astea interioare simt cum mă erodează.

Am impresia, nu cu deprimare, ci doar cu luciditate, că sunt o clepsidră: nisipul din partea de sus sunt eu, cel deplin, şi viaţa mea cea deplină, din tinereţe şi maturitate, dar nisipul se scurge şi mă tot duc. În partea de sus rămân din ce în ce mai puţin, iar în partea de jos, ce e? Bătrâneţe, degradare fizică, tristeţe şi apoi urmează doar clipa când ultimul grăunte de nisip s-a prelins, iar eu voi fi trecut la cele sfinte’, mărturisea actorul pentru Formula As.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton