Stefan Banica Jr - Video

 Revista VIVA
.
Si-a trait adolescenta in ochii publicului, care pur si simplu l-a adorat. A trebuit sa faca fata eternei comparatii cu tatal lui, care insa l-a onorat si motivat.

Stefan Banica JrData nasterii
18 octombrie 1967

Studii
Liceul Ion Luca Caragiale, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia actorie

Despre…
Tatal sau este celebrul actor Stefan Banica, iar mama sa, Sanda Vlad-Liteanu, jurnalist. A fost casatorit cu Mihaela Radulescu si are un copil cu Camelia Constantinescu, pe Radu Stefan, care in curand implineste 5 ani. La inceputul acestui an, s-a casatorit cu Andreea Marin. Stefan a primit numeroase premii. In 1987, Premiul ACIN de interpretare, pentru rolul Mihai din „Liceenii; in 2000 si 2002 Locul 1, sectiunea slagare, festivalul „Mamaia; in 2001 Cel mai bun album pop-rock; in 2005 disc de platina pentru „De dragoste… in toate felurile si un disc de aur pentru „Zori de zi.

Lui Stefan Banica jr nu prea ii place sa vorbeasca despre el. Ca oricarui artist adevarat, i se pare mai onorant sa-i lase pe cei din jur sa-i aprecieze munca si succesele, decat sa o faca el insusi. „Eu vorbesc despre mine prin ceea ce fac, marturiseste Stefan. Actor, cantaret, compozitor, un artist cel putin complex, prima lui aparitie pe o scena s-a petrecut foarte devreme. Avea cam cinci anisori in 1972, cand a fost spectator in primul rand la piesa „O scrisoare pierduta care se juca la teatrul Bulandra in regia lui Liviu Ciulei, cu o distributie impresionanta: Toma Caragiu, Rodica Tapalaga, Octavian Cotescu, Mariana Mihut, Dem Radulescu, Mircea Diaconu. Stefan Banica, tatal lui, il juca pe Pristanda, iar Stefan il urmarea cu sufletul la gura pentru ca avea o sabie. N-a inteles nimic din piesa, il interesa doar sabia. La sfarsitul piesei, tatal l-a luat in brate, l-a urcat pe scena si i-a aplecat capul in jos, l-a impins sa se incline in semn de respect fata de public. Este un gest pe care nu l-a uitat vreodata, iar soarta a facut ca dupa aproape 20 de ani, pe aceeasi scena a Teatrului Bulandra, sa se incline in semn de respect in fata publicului, de aceasta data ca actor al teatrului.

La varsta de 15 ani, o mare schimbare s-a petrecut in viata lui Stefan. Prins in mrejele hazardului, ajunge sa joace intr-un film, lucru care fara indoiala i-a schimbat destinul. A ajuns intamplator in lumea asta. Prin 1982, se afla in vacanta la Cumpatu si regizorul Misu Constantinescu l-a vazut si i-a spus: „Pustiule, nu vrei sa joci intr-un film? si l-a chemat la o proba, fara sa stie ca este baiatul lui Stefan Banica, cu care era prieten bun. Era vorba despre un rol mic. Ar fi trebuit sa fie unul dintre baietii de pe o pluta intr-un serial de televiziune, „Eroii nu au varsta de 12 episoade a cate o ora fiecare. S-a intamplat insa ceva neprevazut, care lui i-a influentat viata. Baiatul care trebuia sa joace rolul principal in serial s-a imbolnavit de hepatita si a trebuit schimbat cu alt actor, chiar daca el era gasit intocmai ca personajul descris de Francisc Munteanu in scenariul serialului.

S-au dat din nou probe si a fost ales Stefan pentru rolul principal al pustiului revolutionar. Acesta a fost debutul lui in cinematografie, din care a invatat foarte multe. „Imi amintesc ca eram trecut in distributie la finalul genericului, la sectiunea «Si copiii: Banica Stefan».

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton