Oprah

 Revista VIVA
.
Oprah este mai mult decat o vedeta de televiziune, este o „institutie. Pe langa show-ul pe care il modereaza, „Oprah Winfrey Show, ea mai prezinta o emisiune la radio si conduce propriile reviste, „O, The Oprah Magazine si „O at Home.

OprahNume si data nasterii
Oprah Gail Winfrey
29 ianuarie 1954, Kosciusko, Mississippi

Studii

Universitatea de stat Tennessee

Despre…
Oprah este una dintre cele mai importante personalitati din lume. Puterea ei este atat de mare, incat in urma campaniei sale de a crea o baza de date cu cei care au fost acuzati de molestare a unor copii, Presedintele Bill Clinton a semnat „Oprah Bill, care a devenit lege in anul 1993. Ea si-a lansat primul club de carti in direct, a jucat intr-o productie hollywoodiana, unde a primit Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar si o nominalizare la Oscar. Oprah detine o companie de televiziune si este producator de seriale.

Cea mai populara vedeta de televiziune din Statele Unite ale Americii si totodata cea mai bogata femeie de origine afro-americana din secolul XX, conform revistei „Forbes (1,3 miliarde de dolari), Oprah Winfrey provine dintr-o familie foarte saraca. Parintii ei, Vernita Lee si Vernon Winfrey, erau adolescenti pe vremea cand au conceput-o pe Oprah. Mama sa era casnica, iar tatal sau miner. Initial, numele micutei a fost Orpah Gail Winfrey, dupa un personaj din Cartea lui Ruth, din Biblie. Literele numelui sau au fost insa schimbate, deoarece nimeni nu putea sa il pronunte. Cand s-a nascut Oprah, tatal sau era inrolat in armata, drept urmare, mama sa a plecat in nordul SUA, la bunica Hattie Mae, unde vedeta de televiziune si-a petrecut primii sase ani din viata. Oprah a invatat sa citeasca de la varsta de trei ani, iar bunica sa o ducea la biserica, unde, datorita talentului sau de a recita versete din Biblie, a dobandit porecla de „Predicatorul. Cu toate acestea, bunica sa era o persoana dura si obisnuia sa o bata cand gresea cu ceva sau cand lipsea de la cor. La varsta de sase ani si jumatate, Oprah s-a mutat impreuna cu mama sa intr-un ghetou din Milwaukee. De atunci, a inceput drama sa. Vedeta de televiziune a fost violata, rand pe rand, de catre varul si unchiul sau, dar si de un prieten de familie. Oprah a incercat sa fuga de acasa, dar a fost prinsa si trimisa la o casa de copii, unde insa nu a fost primita, din cauza faptului ca nu era nici un loc liber. Cu toate acestea, ea a avut sansa sa primeasca la varsta de 13 ani o bursa la o prestigioasa scoala de albi din suburbie. La 14 ani, mama sa a trimis-o sa locuiasca in Nashville, Tenessee, impreuna cu tatal sau, Vernon, care era foarte sever. In fiecare saptamana, ea trebuia sa citeasca o carte si sa-i prezinte tatalui un rezumat al lecturii. A devenit una dintre cele mai bune eleve si a fost votata „Cea mai populara fata din liceu. S-a inscris in echipa de oratorie a liceului, cu care a participat la un concurs de interpretare dramatica pe care l-a castigat, primind o bursa la Universitatea de stat Tennessee, unde a studiat comunicarea. La 18 ani, ea obtinea titlul de frumusete „Miss Black Tennesse. La varsta de 17 ani, Oprah a lucrat prima oara la statia de radio a universitatii, iar apoi s-a angajat la postul de radio WVOL, din Nashville.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton