Meryl Streep - Mereu in lupta pentru Oscar - VIDEO

 Revista VIVA
.

„Nu sunt decat o fata care asteapta sa fie invitata la dans', spune Meryl Streep, cea mai nominalizata actrita din istoria cinematografiei, cu adevarat impresionanta in rolurile de mare incarcatura emotionala.

In 25 de ani de cariera in care a avut 14 nominalizari la Oscar, record absolut, Meryl Streep a invatat reteta succesului, actrita declarand ca sase luni si le petrece pe platourile de filmare, in timp ce jumatate de an sta in Connecticut in sanul familiei sale. „Pentru a ramane ancorata in realitate, explica ea. Casatorita cu sculptorul Don Gummer, tatal celor patru copii ai sai, Meryl nu traieste in agitatia de la Hollywood si se tine departe de ziarele de scandal. Discreta si extrem de constiincioasa, actrita stapaneste in cele mai mici detalii tehnica interpretarii, marii actori dorindu-si-o intotdeauna ca partenera.

Meryl Streep

S-a nascut pe 22 iunie 1949, in familia unui farmacist si a unei desenatoare, si inca de mica a dezvoltat o pasiune puternica pentru muzica, si in special pentru opera. Tanara Meryl Streep avea insa sa descopere teatrul la Colegiul din Vassar, cu diploma obtinuta aici inscriidu-se la Yale Drama School. Foarte talentata, ea era capabila sa interpreteze personaje diferite in aceeasi zi. In 1977, obtine primul rol in film, in „Julia de Fred Zinnemann, o proba pe care avea sa o treaca cu succes. La fel de bine avea sa se achite si de rolurile din „Holocaust, pentru care obtine un Premiu Emmy, si mai ales de „The Deer Hunter, filmul in regia lui Michael Cimino in care il are ca partener pe Robert Redford. Nominalizata la Oscar, actrita castiga insa ceva mai mult: un pasaport catre celebritate acordat dupa doar doua roluri. In acea perioada era iubita lui John Cazale, impreuna cu care joaca in fabulosul „The Deer Hunter. Actorul se imbolnaveste insa de cancer osos, perioada in care Meryl isi lasa cariera deoparte pentru a sta langa el pana cand acesta moare.

Avea insa sa revina rapid datorita „poftei sale de roluri. Intre timp, in viata sa apare sculptorul Don Gummer, viitorul tata al celor patru copii ai sai (Henry, Mary Willa, Grace si Louisa) cu care se casatoreste in septembrie 1978 si alaturi de care traieste si in prezent. Actrita explica astfel longevitatea mariajului sau: „Am stiut ca sunt facuta pentru a avea o familie si am gasit partenerul ideal. Exista urcusuri si coborasuri, momente dificile, o provocare permanenta.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton