Grace Jones - Femeia bionica

 Revista VIVA
.

Grace JonesDupa aproape doua decenii de absenta, cantareata revine la 60 de ani cu un nou album si descopera bucuria de a fi bunica, numele sau fiind in acest moment pe buzele tuturor.

La fel ca sexagenarele Cher sau Tina Turner care sfideaza trecerea timpului cu noi albume, turnee, operatii estetice, o pofta de viata imensa si un tonus de invidiat, Grace Jones nu pare nici ea dispusa sa o lase mai usor, revenind in mod surprinzator in luminile scenei. La 60 de ani, „cantareata de gheata, asa cum a fost supranumita, se intoarce cu primul album dupa 19 ani de tacere. Discul sau de studio, „Hurricane, reuseste astfel sa reinventeze mitul, iar cantareata exerseaza o putere de fascinatie impresionanta, desi ea este astazi bunica.

Fiica unui predicator, nascuta in Spanish Town, fosta capitala a statului Jamaica pana in secolul al XIX-lea, Grace a parasit impreuna cu familia sa tara natala inca de cand era copil pentru a se stabili in SUA, la Syracuse, in apropierea New York-ului. Datorita siluetei sale androgine, corpu-lui sculptural si chipului amintind de o statueta africana a fost remarcata imediat. A inceput o cariera in lumea modelingului, pentru a se lansa la scurt timp si in muzica. Numele sau a devenit sinonim cu cel al metamorfozei continue, muza lui Andy Warhol si a artistului Jean-Paul Goude neparand nici femeie, nici barbat, nici fiinta, nici masina, intotdeauna imprumutand ceva din fiecare si mizand pe seductie si voluptate.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton