Andra

 Revista VIVA
.
Pentru Andra chiar si jocurile copilariei se legau de muzica si de cantat. Un amalgam de talent, munca si ambitie: a reusit sa faca tot ceea ce si-a propus, iar cele mai mari vise ale ei de acum se indreapta tot spre aceasta latura.

Andra S-a simtit bine la 5 ani cand a primit prima papusa, la 7 ani cand a urcat prima data pe scena la „Tip-Top Mini-Top, la 14 ani cand si-a luat buletinul, dar si cand a implinit 20 de ani si cei dragi au fost alaturi de ea. Fiecare perioada cu bucuriile si placerile ei. Insa indiferent de varsta, constanta din viata Andrei a fost muzica. Evident, agreeaza si alte lucruri, insa acestea sunt cumva adiacente domeniului muzical. Cel mai tare ii place sa cante, sa danseze, sa experimenteze tot felul de retete culinare, iar din cand in cand ii place sa cante la pian.

Din afara lucrurile par frumoase si fara cusur, insa dincolo de munca sustinuta exista sacrificii, renuntari, suferinte. Cel mai dificil moment din viata ei a fost despartirea de familie, mai bine-zis de fratii si de mama ei, pentru ca ei au ramas la Campia Turzii. „Eu si tatal meu ne-am mutat in Bucuresti, ulterior mutandu-se si mama mea. Fratii ei vin de cate ori au ocazia la Bucuresti, ceea ce inseamna ca sunt iar o mare familie. Isi aminteste cu tristete de Craciunul de acum doi ani cand a trebuit sa stea departe de familie. Spera sa fi fost primul, dar si ultimul petrecut departe de casa.
Renuntarea face parte din performanta, insa trebuie sa existe si motive care sa te mentina ca artist in top. Nu e putin lucru ca la 20 de ani sa fii cel mai important nume din muzica romaneasca. Andra isi explica situatia simplu si onest: „Probabil melodiile si dorinta mea de a canta mereu, plus numeroasele premii obtinute au fost pe placul publicului care m-a ajutat sa rezist in prima linie a artistilor din Romania. De fapt, Andra a crescut pe scena, in atentia publicului, iar acest lucru cu siguranta a intervenit asupra felul ei de a fi. Insa a incercat pe cat posibil sa nu se schimbe ca om, lucru care, de fapt, este cel mai important. In ceea ce priveste stilul muzical, a incercat sa faca lucruri pe care le simte, sa cante piese care ii plac in primul rand ei, melodii prin care isi poate transmite sentimentele ei.

In privinta stilului vestimentar a incercat diverse tinute recomandate de diferiti stilisti. Si inca mai incearca… Celebritatea este o parte inerenta a meseriei pe care Andra o face de atata timp. Cand iesi pe o scena si canti, oricat de buna ar fi vocea, ochii sunt atintiti si asupra felului in care arati ori esti imbracata. Desigur, povestea nu se opreste aici, pentru ca viata ta intr-un fel nu-ti mai apartine. Publicul care te iubeste vrea sa stie totul despre tine, iar cateodata aceasta curiozitate poate obosi. Celebritatea are avantaje si dezavantaje. Avantajele sunt legate de faptul ca uneori usile ti se deschid mai repede, ca nu trebuie sa iti mai spui numele cand te duci sa iti platesti factura sau, uneori, scapi doar cu un avertisment din partea politiei daca ai depasit viteza. Dezavantajele sunt ca nu ai timp pentru familie, pentru cei apropiati, ca nu ai sarbatori, ca niciodata nu poti sa fii suparata si sa te comporti asa cum simti in public, pentru ca oamenii te judeca gresit.

Dincolo de celebritate, Andra face o meserie prin care intalneste la tot pasul oameni interesanti, care de multe ori o marcheaza. Pana acum au fost mai multe intalniri importante in viata ei, oameni care i-au schimbat viata, care au ajutat-o si carora le multumeste de cate ori are ocazia. Totusi isi aminteste cu placere de intalnirea ei cu baietii de la „Boys II Men la Cerbul de Aur in 2003. Felicitarile lor au incurajat-o pe mai departe. Chiar daca are doar 20 de ani, anii de cariera sunt cei ai unui artist care se afla in prima linie de-o viata, asa ca a avut timp sa acumuleze premii si o multime de experiente. Amintirile sunt multe si crede ca premiile acordate la diferite concursuri sunt cele mai placute. Sunt lucruri de care isi aduce mereu aminte cu placere, mai ales ca pe multe dintre ele le-a castigat in urma voturilor de la public.

Fata care se foloseste de parerile prietenilor pentru a se autocaracteriza („vorbareata, vesela, comunicativa, sensibila, prea sensibila, sincera, mult prea sincera, plina de energie) are vise firesti care sunt un fel de prelungire a muncii ei continue de pana acum. Cel mai mare vis al ei este sa aiba o cariera apreciata de public, sa reuseasca pe plan international, si nu in cele din urma, sa aiba o familie fericita. Spera sa reusesca. Probabil are toate sansele sa-si vada visele materializate, avand in vedere premiile din palmares si faptul ca Andra isi cunoaste foarte bine valoarea. Au existat mai multe reusite de care ea este mandra, dar crede ca cea mai mare de pana acum este locul I la festivalul „Mamaia atat in 2004, cat si in 2005. De fapt, toate premiile obtinute pentru modul de interpretare, pentru voce sunt cele mai mari reusite ale ei. Nimic mai adevarat.

Alexandra Casiel

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton