Vedetele care adoră kitch-ul

 Florentina Liutic
.

Când vine vorba de petreceri exclusiviste, celebritățile par să se ghideze mai degrabă după motoul „every day is a masquerade', decât după dress code-ul impus de eveniment.

 

La Hollywood, când ți se pare că n-ai mare lucru de spus, lași hainele să vorbeas­că pentru tine. Invoci lip­sa de inhibiții ca argument suprem, te costumezi în cel mai absurd „ansamblu ves­timentar cu putință și-ți iei aerul de diva inamorata. Apoi pășești nonșalant pe covo­rul roșu, iar când ajungi în dreptul fotografilor te arcuiești ca o felină pentru a-ți evidenția posteriorul, privești lasciv pe sub gene pentru un efect de femeie fatală sau apelezi la orice alt artificiu care să-ți aducă titlul de cea mai cool & extrava­gantă apariție a serii.

 

UNORA LE PLACE KITSCH-UL

 

În ultima vreme, orice eveniment monden a fost precedat de un spectacol burlesc pe covorul roșu da­torită câtorva artiste care au șters demult granițele din­tre „așa da și „așa nu în materie de stil. Dintre toa­te, Lady Gaga este cel mai celebru exponent al catego-riei divelor-kitch, o combi-nație de multe ori hilară între pseudo-punk și cos­tume clasice de bal mascat. Pentru ea, nimic nu este prea mult și până acum a purtat aproape orice, mai puțin un outfit care să arate că a înțeles dress code-ul.

 

Din punct de vedere psiho­logic, specialiștii ar putea pune aceste „ieșiri în decor pe seama lipsei de încrede­re în propria persoană, a nevoii de atenție sau a unui teribilism rămas neexpri­mat încă din adolescență. Pentru presa de scandal, tot acest „circ, oricare i-ar fi subtilitățile emoționale, e mană cerească.

Din aceeași categorie face parte și Nicki Minaj, diferența fiind că ea pare o fire mai lu­dică și, ca atare, mult mai puțin dramatică decât Gaga.

 

Colorată, ambalată în plas­tic și latex, scălămbăită și mult prea încărcată din toate punctele de vedere, Nicki Minaj este de nerecunoscut atunci când este nemachiată. Un fel de Marilyn Manson în varianta pop.

 

MODA LA EXTREM

 

Departe de zona kitch-ului comercial, Daphne Guiness este excentrica prin excelență. De altfel, se știe că stilul ei nonconformist a inspirat-o pe Lady Gaga, care i-a copiat ținutele și l-a desemnat pe Alexander McQueen designerul ei de suflet. Într-o anumită măsu­ră, se poate spune că Daphne a făcut mereu parte din lu­mea bună a modei: a crescut într-o familie de aristocrați britanici, pe vremea când își petrecea vacanțele în Barcelona îl avea vecin pe Salvador Dali, la New York sora ei era asistenta lui Andy Warhol, iar când s-a căsătorit cu Spyros Niarchos, fiul unui om de afaceri grec, mergea adesea la Săptămânile Haute Couture de la Paris.

 

Madonna nu are un back-ground atât de rafinat, însă i-a plăcut mereu să poarte creațiile extravagante ale unor designeri curajoși. Așa cum s-a întâmplat atunci când artista a purtat sutie­nul conic marca Jean-Paul Gaultier, aceasta fiind una dintre aparițiile iconice ale cântăreței.

 

SCANDALUL NUDURILOR

 

Dacă e Gala MET, pentru Beyonce asta înseamnă o creație îndrăzneață semnată Givenchy. Cu toate că și în 2012 artista a atras toate pri­virile cu rochia neagră care lăsa multă piele la vedere, anul acesta „Queen Bee a șocat de-a dreptul asistența atunci când și-a făcut apariția într-o ținută Givenchy ex­trem de transparentă. Mo­mentul le-a amintit tuturor de rochia pe care a ales-o Rihanna anul trecut la Gala CFDA (unde a primit premiul Fashion Icon of the Year). Încrustată cu 216.000 crista­le Swarovski, ținuta semnată Adam Selman a șocat prin transparența aproape tota­lă, lăsând, potrivit clișeului, puțin loc imaginației.

 

Despre rochiile care dezgo­lesc mai mult decât îmbracă, Carolina Herrera a declarat că „unii designeri consideră că e foarte modern să cre­eze ținute transparente, iar cei care le poartă se cred fashion icon. Dar cum să fii un reper în modă când tu nu ești îmbrăcat cu nimic, de fapt?

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto GULIVER, HEPTA, NORTHFOTO

 

Beyonce la Premiile Grammy în 2014Beyonce la Premiile Grammy în 2014

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton