Actorul Valentin Uritescu, în stare gravă la spital. Doctorii încearcă să-l stabilizeze

 Miniosu Alexandra
.

Actorul Valentin Uritescu se află în stare gravă la spital. Artistul în vârstă de 80 de ani ar fi ajuns de urgență pe mâinile medicilor, la Spitalul Pantelimon din Capitală. În aceste momente, doctorii încearcă să-l stabilizeze. Acesta se confruntă cu probleme de sănătate de o perioadă destul de lungă și suferă de boala Parkinson de mulți ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Valentin Uritescu e unul dintre cei mai iubiți actori din România. Din nefericire, de o perioadă destul de lungă, acesta se confruntă cu probleme serioase de sănătate. Din acest motiv, el a fost internat într-un centru de îngrijire, în ultima vreme. De altfel, el s-a retras și din lumea teatrului din cauza maladiei grave de care suferă.

valentin-uritescu-1valentin-uritescu-1

Potrivit romaniatv.ro, Valentin Uritescu ar fi fost transportat de urgență la Spitalul Pantelimon din Capitală. Acolo, doctorii ar încerca acum să-l stabilizeze. De la 33 de ani, marele actorul suferă de o boală grea, Parkinson, afecțiune pe care nu a ascuns-o de public.

Citește și: Cum se simte Valentin Uritescu la 80 de ani, după o luptă grea cu boala Parkinson:”El a cerut să fie dus într-un centru medical”

Citește și: Cum se simte Valentin Uritescu, după o luptă de 57 de ani cu o maladie gravă:”De multe ori nu poate vorbi!”

Citește și: Anchetatorii au schimbat încadrarea în dosarul mamei din Timișoara, care s-a aruncat de pe bloc cu cei doi copii.Ce au stabilit procurorii

Citește și: Ana Barnoschi a suferit enorm după ce a fost înșelată în fosta relație:„Îmi pierdusem încrederea în mine'

Actorul Valentin Uritescu, în stare gravă la spital

Acum un deceniu, Valentin Uritescu a hotărât să se retragă din lumina reflectoarelor, din cauza bolii degenerative de care suferă, Parkinson. Această afecțiune afectează sistemul nervos. Ea se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului, scrie fanatik.ro.

Acum câțiva ani, Valentin Uritescu mărturisea că suferă de sindromul extrapiramidal. Acesta declarase atunci că boala s-a agravat și că nu se simte foarte bine. Din nefericire, în ultima vreme, maestrul ajunsese să nu mai recunoască persoanele dragi, mai scrie sursa citată.

Doctorii încearcă să-l stabilizeze

În urmă cu ceva vreme, Valentin Uritescu făcea mărturisiri cutremurătoare despre clipa în care a aflat de ce boală suferă. Actorul povestea că lua un medicament care avea niște reacții secundare teribile și că îi venea să se sinucidă.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. „Ai Sindrom Extrapiramidal!'. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: „Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!'.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: „Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!'. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!', spunea marele actor, pentru ziarullumina.ro.

De ce boală suferă artistul

În ultimul său interviu public, acordat acum 10 ani, Valentin Uritescu mărturisea că boala îl macină de aproximativ 47 de ani. La acea vreme, el susținea că a obosit să lupte cu afecțiunea lui.

„Nu mă simt prea bine în ultimul timp. Am obosit să tot lupt, iată, de peste treizeci de ani şi ceva cu o boală grea, care în ultima vreme s-a accentuat.

Acum, boala mea s-a agravat. Aşa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi', mărturisea artistul în 2012, pentru adevarul.ro.

sursă foto: Arhivă viva, captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton