Tudor Chirilă, revoltat de subiectele la română de la Evaluarea Națională 2022: "Poate m-am tâmpit eu. Este un examen de Academia de Poliție?"

 Oana Pantazi
.

După ce a văzut subiectele pe care absolvenții de clasa a VIII-a le-a avut de rezolvat la Evaluarea Națională de anul acesta, Tudor Chirilă a luat atitudine pe contul său de socializare, considerând inutile cerințele din enunțuri.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Tudor Chirilă a fost întotdeauna extrem de implicat în dezbaterile sociale și chiar politice ale ultimilor ani și nu s-a sfiit să-și spună opinia, chiar dacă asta nu i-a adus întotdeauna laude. Iată că, recent, artistul a luat din nou atitudine, după ce a văzut subiectele la limba română primite de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 2022.

Tudor-Chirila-mesaj-clasa-politica2Tudor-Chirila-mesaj-clasa-politica2

Tudor Chirilă, revoltat de subiectele la română de la Evaluarea Națională

La Evaluarea Națională la limba română din acest an elevii, au avut de analizat, în prima parte, un fragment din cartea „Toate pânzele sus!” a lui Radu Tudoran. Întrebările la care trebuiau să răspundă erau simple și, în plus, informațiile apăreau în text. Tudor Chirilă s-a arătat indignat și a aluat atitudine într-un live pe Facebook, comentând că primele patru întrebări au fost pur și simplu despre memorarea fără rost.

Citește și: Ce relație are Tudor Chirilă cu copiii săi: „N-am ratat conflicte, ne-am certat de ne-au sărit capacele'

Citește și: Reacția lui Tudor Chirilă, după ce actrița Viorica Vodă a spus că a fost hărțuită sexual: „Să vorbim despre profesorii de actorie care fac avansuri studentelor'

Citește și: Cum și-a descoperit Tudor Chirilă pasiunea pentru actorie: „Prima dată și-a dat seama că am ceva talent…'/ EXCLUSIV

Citește și: Denisa Filcea și Flick au ales nașii de botez pentru bebelușul lor: „Părinții spirituali ai copilului nostru…' / EXCLUSIV

„Am rămas un pic șocați. Pentru că cel puțin primele puncte ni se par total inutile pentru acești copii. (…) De ce ne interesează pe noi ce să află în magazia vasului? Ce este examenul ăsta? Este un examen de Academia de Poliție? Vrem să ne asigurăm că copiii ăștia au citit textul? Îi verificăm dacă au ținut minte?

Este neimportant. Chiar și pentru clasa a VIII-a. Adică, când copiii navighează pe YouTube, au acces la tot felul de informații. Noi întrebăm în Evaluarea Națională 2022 ce se afla în magazia vasului și lucrurile continuă de parcă copiii o să se angajeze la Waze sau la Google Maps. (…) Șuruburi, cuie, asta este Evaluarea Națională', a spus Tudor Chirilă.

„Nu asta aștepți de la un examen de limba română”

An de an au apărut schimbări atât în programa școlară, cât și în cea de examen, dar, se pare, învățământul românesc nu a făcut prea mulți pași înainte. Subiectele de la Evaluarea Națională la limba română nu l-au mulțumit pe artist, care le consideră inutile pentru elevi, acest tip de întrebări fiind departe de a încuraja gândirea și dialogul.

Artistul a subliniat și faptul că ar trebui scoase din programa școlară opere ca România pitorească sau scrierile lui Alexandru Vlahuță, fiind convins că trebuie exersată gândirea critică, că un copil trebuie încurajat să folosească propriile cuvinte, să citească literatura momentului, care abordează problematici moderne, contemporane.

„Nu asta aștepți de la un examen de limba română. Eu cred că copiii ăștia trebuie să învețe să gândească, să vorbească despre text, să poarte un dialog, să spună dacă le-a plăcut sau nu, să aibă textul să spună de ce nu le-a plăcut un text. Important este să exersezi gândirea critică', a spus Tudor Chirilă.

Vezi şi rezultate Evaluarea Națională 2022!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton