Tu ești happy? 5 pași prin care poți descoperi cum stai cu fericirea în carieră

 Florentina Liutic
.

Viața profesională ne ocupă suficient timp încât să realizăm cât de mult depinde fericirea noastră, la nivel general, de experiențele pe care le trăim la job. Studiile din ultimii ani au ilustrat că există cel puțin cinci componente esențiale care îți spun dacă ești #HappyLaJob. Ele sunt cele care arată măsura în care ne simțim împliniți, motivați și ne găsim energia pentru fiecare zi de muncă.

 

happylajob_kv1

 

Pasiunea

Știi momentele în care simți că iubești ce faci, crezi în forțele tale, îți dorești să fii mai bun, să descoperi mai multe și timpul trece plăcut chiar dacă lucrezi? Adu-ți aminte de vorbele lui Confucius: „Alege să faci ceea ce îți place și nu vei munci nici măcar o zi din viața ta'.

 

Echilibrul

Da, munca este importantă și ne ocupă o bună parte din viață. Dar este important ca ea să nu ne acapareze și timpul pentru noi și cei dragi, pentru odihnă și relaxare. Este la fel de important să simțim că recompensele pentru munca noastră există, ne asigură nevoile de bază și ne susțin stilul de viață.

 

Evoluția

Dacă simți că poți avansa în carieră, că ai idei bune și acumulezi experiență, e important să găsești la locul tău de muncă spațiul și susținerea necesare. De la cele mai mici informații noi pe care le afli zi de zi până la resurse de dezvoltare profesională și acces la cursuri sau mentori, totul are sens pentru evoluția ta profesională.

 

Impactul

Ceea ce produci zi de zi muncind are sens pentru tine și lumea înconjurătoare? Simți că ai libertatea de a-ți spune părerea și oportunitatea de a te implica în proiecte interesante? Dacă da, înseamnă că poți face diferența în lume, la scară mai mică sau mai mare, prin jobul tău.

 

Onestitatea

Ai curajul să spui ce simți și lucrezi cu oameni în care crezi? Daca simți că ai parte de comunicare deschisă și sinceră la locul de muncă, ești evaluat transparent și corect iar echipa din care faci parte te tratează cu prietenie și nu ai senzația că se întâmplă în jurul tău activități care îți sunt ascunse sau neclare, atunci te bucuri de un job onest.

 

Descoperă toate aceste trăsături și încearcă testul #HappyLaJob pe site-ul ejobs.ro/happy, componentă a campaniei #HappyLaJob: un demers pentru fericire-n Univers.

 

Parte dintr-o inițiativă strategică pentru creșterea nivelului de fericire vis-a-vis de viața profesională din România, eJobs ridică o întrebare în jurul căreia gravitează multe decizii, atitudini și acțiuni din viața de zi cu zi și din carieră.

 

eJobs are convingerea că, întrebându-ne dacă suntem fericiți și răspunzând cu onestitate, putem găsi soluții și face schimbări în bine pentru dezvoltarea personală și profesională.

 

Indiferent de jobul pe care îl ai și cât de mult îți ocupă el din fiecare zi, ține minte că fericirea este despre energie şi despre proiectele în care credem și în care ne avântăm fără teamă. Fericirea înseamnă pasiunea din glasuri, gânduri și iubire, onestitatea din alegerile pe care le facem și echilibrul între „acasă' și „serviciu'. Mai presus de toate, avem sens și viteză pentru că suntem fericiți. Fericirea ne dă vitalitatea și energia de care avem nevoie. Fericirea este singurul cadou pe care putem să ni-l oferim doar noi, dar pe care îl așteptăm de la ceilalți, de cele mai multe ori.  Și întreabă-te des dacă poți spune cu siguranță: „Da, sunt happy!'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton