Trompetistul Wallace Roney, legendă a muzicii jazz, a murit de coronavirus! Avea 59 de ani

 Oana Pantazi
.

Legenda muzicii jazz Wallace Roney a murit marți, în New Jersey, pe fondul unor complicații cauzate de COVID-19. Artistul avea doar 59 de ani.

Marele artist de jazz Wallace Roney a încetat din viață, pe 31 martie, la Centrul Medical „St Joseph” din Paterson, New Jersey, urmându-i saxofonistului Manu Dibango, altă legendă a muzicii jazz răpusă de coronavirus. Informația a fost făcută publică de impresarul său, Lydia Liebman.

„Cu regret confirm că legendarul trompetist Wallace Roney a murit din cauza complicațiilor COVID-19 în această dimineață, chiar înainte de prânz. Colaborarea cu Wallace a fost și va rămâne unul dintre cele mai mari privilegii ale vieții mele. A fost o onoare să-l reprezint și să fiu parte a lumii sale muzicale. Nici nu pot începe să exprim cât de mult îmi va lipsi el și muzica sa”, a declarat aceasta, conform CNN.

Lydia Liebman a postat și pe contul personal de socializare o fotografie cu Wallace Roney și următorul mesaj:

„Astăzi a trecut atât de repede. Wallace, mulțumesc pentru muzica ta și pentru că ai crezut în mine. A fost o onoare să te reprezint și o să-ți simt lipsa foarte, foarte mult”.

Cine a fost Wallace Roney

Roney a fost, la începutul carierei, respins de mulţi, care l-au considerat o copie a lui Miles Davis. Artistul a reuşit să depăşească acest handicap, devenind la rândul său o legendă a muzicii de jazz. Ulterior, cu Miles Davis, care a decedat în 1991, a cântat la Montreux Jazz Festival, într-un concert regizat de Quincy Jones.

De-a lungul carierei, Wallace Roney a lansat aproximativ 20 de albume, iar muzica lui a îmbinat ritmurile funk, hip-hop şi braziliene. În 1994, a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „A Tribute to Miles, iar în 1997 pentru a fost nominalizat pentru albumul „Remembering Bud Powell

Foto: Facebook


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton