Ți-o mai amintești pe Annie Lennox, solista Eurythmics? La 65 de ani, artista e de nerecunoscut!

 Oana Pantazi
.

Anii 80 au fost ai ei! Annie Lennox era, pe vremea aceea, supranumită cea mai mare cântăreață albă de soul în viață. Artista a ajuns la 65 de ani și este încă în activitate, însă timpul nu a fost deloc blând cu ea…

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI

Anii ’80 au fost dominați de Eurythmics, vocea care atinge patru octave a lui annie Lennox fiind greu de imitat, la fel și carisma artistei scoțiene cu aspect androgin. Piese ca „No More «I Love You’s»”, „Here Comes the Rain Again” și „A Whiter Shade of Pale erau ascultate cu sonorul la maximum la orice petrecere de adolescenți, iar succesul dobândit de Annie și colegul ei de trupă Dave Stewart s-a materializat în cele peste 80 de milioane de albume vândute de-a lungul timpului…

Citește și:Doinița Oancea a fost cerută în căsătorie, la Roma, de ziua ei! „Nu mă așteptam să…”

Annie Lennox și Dave Stewart

Cariera solo i-a schimbat viața

În anii 90, grupul a început să dea semne de oboseală însă, iar Annie a făcut o mișcare inspirată, alegând să cânte pe cont propriu. Cariera solo i-a adus venituri considerabile și o recunoaștere a calităților, deși aparițiile sale au devenit tot mai rare. Pariul s-a dovedit unul câștigător, „Diva, albumul lansat în 1992, vânzându-se în milioane de exemplare datorită unor hituri ca „Why sau „Walking On Broken Glass.

Annie a primit mai multe recompense, iar regizorul Francis Ford Coppola a ales melodia „Love Song of a Vampire pentru coloana sonoră a filmului „Dra-cula. Albumul din 1995, „Medusa, nu a mai fost la fel de bine primit ca primul, însă Lennox s-a menținut pe val.

Eurythmics s-a reunit în 1998, înregistrând albumul „Peace, pentru ca în 2000 Annie să-și reia cariera solo cu un remix al piesei „Dont Let It Bring You Down a lui Neil Young, folosită pe coloana sonoră a filmului „American Beauty.

Citește și: Mihai Onilă divorțează, la 4 ani de la decesul fiicei sale: „Relația cu soția mea s-a încheiat!”

O iubire toxică

Povestea toxică de dragoste dintre Annie Lennox și Dave Stewart nu a reușit în cele din urmă să-i țină împreună, dar, paradoxal, au format trupa abia după ce s-au despărțit.

„Nu pot să-mi amintesc despre un alt cuplu care să fi făcut ce am făcut noi – să se despartă și apoi să înființeze o trupă. Sonny și Cher au făcut exact invers, au devenit faimoși și apoi s-au despărțit. Am trăit o adevărată nebunie”, recunoștea Dave într-un interviu.

Ca toate starurile, Annie Lennox a atras atenția asupra relațiilor sale. A fost văzută la braț cu Robet Gorl de la D.A.F, dar și în compania fotografului Peter Ashworth și a coregrafului Billy Poveda. În martie 1984 s-a căsătorit cu Rahda Raman, un german adept al sectei Hare Krishna. Căsătoria nu a durat decât șase luni.

575729.annie1_575729.annie1_

A treia oară a fost cu noroc

După ce a locuit o vreme la Paris, în 1988 s-a căsătorit cu Uri Fruchtman, realizator de videoclipuri, căruia, înainte de a divorța, i-a dăruit două fiice superbe, Lola și Tali. Artista a cunoscut dragostea din nou la 58 de ani, alături de ginecologul sud-african Mitch Besser, cel de-al treilea soț al ei. Chiar dacă, spune ea, tristețea potențează creația muzicală, Annie preferă să fie fericită.

Citește și: Cum a început Teo Trandafir să lucreze în televiziune și ce rol a avut Mihai Tatulici în cariera ei: „I-am confirmat că lucrez la radio și mi-a spus că într-o zi voi lucra la TV” / EXCLUSIV

„Prefer să nu mai am succes şi să fiu fericită decât să am un succes formidabil, iar eu să fiu deprimată”, a mărturisit artista. Și chiar dacă, la 65 de ani, nu mai seamănă deloc cu tânăra blondă care a cucerit o lume întreagă, Annie nu a renunțat încă la marea ei dragoste, muzica.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton