Theodor Stolojan a dezvăluit ce pensie încasează de la Parlamentul European: "Fac parte din clasa de mijloc"

 Dumitrache Medeea
.

Invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai', la Kanal D, fostul premier al României Theodor Stolojan a vorbit despre veniturile sale. Politicianul a mărturisit de penise primește de la Parlamentul European și a povestit cum a ajuns un om bogat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Theodor Stolojan, fost premier al României și fost europarlamentar, a mărturisit în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai' ce pensie primește din România, de la Parlamentul European, dar și de la Banca Mondială, însă nu a spus o sumă exactă.

11251214_361670630702743_7480172496755792107_o11251214_361670630702743_7480172496755792107_o

„Lumea spune: Bine, domne, tie ți-e ușor să vorbești că ai pensie de la Parlamentul European. Eu în România am pensie pe bază de contributivitate, ca oricare dintre cei 5 milioane de pensionari. Am într-adevăr pensie de la Parlamentul European, dar care e plafonată. Nu există pensie în Parlamentul European sau de la Banca Mondială care să depășească nivelul salariului pe care îl ai', a transmis Theodor Stolojan.

Citește și: Câţi copii are Theodor Stolojan și cu ce se ocupă.

Citește și: Cine este și cum arată soția lui Theodor Stolojan.

Citește și: Moartea lui Diego Maradona:

Citește și: Cum și-a câștigat Maria Constantin banii, în trecut:

Theodor Stolojan încasează trei pensii

Fostul premier al României a explicat cum încasează cele trei pensii: „În România, am o singură pensie, pe bază de contributivitate, care acum este de 4.900 de lei. În decursul vieții, am avut întotdeauna salariul mai mare decât cel mediu pe economie, uneori mult mai mare. Pensia pe care o am eu acum e mai puțin de o treime din pensia medie a judecătorilor și procurorilor, care e în jur de 18.000-19.000 de lei'.

„ Am o pensie de la Banca Mondială, care e un fond propriu de investiții, format din contribuțiile pe care le-am avut în cei 6 ani cât am lucrat acolo. Și am o pensie de la Parlamentul European, care e procentuală. Nici unul dintre aceste sisteme nu are aberația din România ca pensia să fie cumva mai mare decât salariul pe care l-ai avut', a mărturisit Theodor Stolojan.

Cum s-a îmbogățit fostul premier

Politicianul a vorbit și despre cum a reușit să se îmbogățească: „ Am uitat să vă spun și că mănânc iaurt în fiecare seară, și asta vă poate confirma orice asistent al meu. Cât de bogat sunt?  Eu spun că fac parte din clasa de mijloc, partea de sus, upper-level. Banii pe care i-am câștigat, în general, i-am investit. Eu am un portofoliu de acțiuni. Am avut un salariu bun la Banca Mondială, am avut venituri bune ca parlamentar european, unde am fost 11 ani'.

„ Acești bani i-am investit și la ora actuală am un portofoliu de acțiuni, în general am investit în acțiuni pentru că acest lucru mă obligă să studiez companii. Chiar ieri am luat o decizie de investiții. Până acum nu am investit în companii din afara României și am luat o decizie să investesc într-un fond de investiții pe care îl gestionează o bancă. Am investit 50.000 de euro', a spus fostul europarlamentar.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton