Vedetele din SUA fac politica

 Adina Rosetti
.

Barack Obama ramane inca 4 ani cel mai puternic om al Planetei. In toata campania electorala, fiecare dintre cei doi candidati a fost sustinut de vedetele de la Hollywood in feluri dintre cele mai diverse. Iata pana unde au mers ele pentru favoritul lor si cum au reactionat la aflarea rezultatelor.

 

Intr-un concert unde a fost huiduita zdravan pentru curajul de a fi amestecat muzica cu politica, Madonna isi indemna fanii: „Nu ma intereseaza cu cine votati cata vreme il alegeti pe Obama. „Serios, acum. Nu conteaza cu cine votati, important este sa va asumati responsabilitatea pentru viitorul tarii noastre. Mergeti la vot, a adaugat ea in tentativa de a imbuna partea de public gata sa transforme show-ul intr-un eveniment sangeros. Asa cum s-a mai intamplat si in alte campanii electorale, vedetele din America si-au luat in serios rolul de formatori de opinie si s-au straduit, fiecare in functie de tabara aleasa, sa faca mesajul politic cat mai accesibil cu putinta.

In acest sens, Sarah Jessica Parker a precizat lamuritor: „Stiu ca sunt femei care il sustin pe Mitt Romney si-mi este greu sa le inteleg, dar sigur nici Miranda, nici Carrie, nici Charlotte si nici Samantha nu l-ar vota vreodata. Mai degraba ar face ceva groaznic decat sa-l sustina pe el. Si chiar daca America a fost reprezentata in batalia electorala de doua minoritati, atat candidatul democrat de culoare, cat si republicanul mor­mon cu cinci copii au imbiat natiunea cu promisiuni cat mai convingatoare. Se pare insa ca cel care a reusit sa fie mai elocvent a fost Barack Obama, el castigand un nou mandat la Casa Alba. Asa cum era de asteptat, retelele de socializare au luat foc, iar vedetele s-au grabit sa-si expuna bucuria. Ime­diat dupa aflarea rezultatelor, Katy Perry scria „Misiune indeplinita. Po­porul are putere. Sunt mandra sa te sustin inca patru ani, Eva Longoria exclama euforic: „Am reusit! Obama reales, iar Cher marturisea cu lacrimi in ochi ca noaptea in care a aflat des­pre victoria democratului a fost una dintre cele mai frumoase din viata ei.

 

Doua partide mari si late

 

Campania electorala a impartit Ame­rica intre Republicani si Democrati. Primii s-au regasit in vorbele conser­vatoare ale lui Romney, iar ultimii au vibrat patimas la discursul hotarat al lui Obama. In timp ce democratul a dovedit si de aceasta data ca este un orator dibaci, republicanul fara ca­risma a cautat cu orice chip sa glu­measca sfarsind insa prin a face gafe. Peste toate astea a venit un uragan care a pus la grea incercare autorita-tile americane, provocand SUA pagu­be de peste 20 de miliarde de dolari. Barack Obama a demonstrat insa ca stie sa fie un adversar de temut pen­tru Romney, dar si sa gestioneze efici­ent daunele. S-a spus chiar ca mega­furtuna i-a servit de minune prese-dintelui democrat, care a castigat un plus de imagine din toata tragedia.

 

Hollywoodul democratic

 

Barack Obama a fost sustinut de tot star-systemul de la Hollywood. Iata, de pilda, mesajul lui Beyonce pentru el: „Domnule presedinte Obama, in fiecare zi ne inspiri sa oferim mai mult. Tu esti liderul care ne va duce acolo unde trebuie sa ajungem. Tu esti motivul pentru care fiica si nepo­tul meu vor creste stiind ca pot ajunge orice isi doresc – nota ea, incheind totul „cu adoratie si respect. In plus, celebritati de top au participat la eve­nimentele electorale ale lui Obama – grandioase, dar nepretentioase, con­certe in aer liber cu public mare si vesel.

La polul opus, strangerile de fonduri pentru campania electorala republicana si-au pastrat stilul anost, fiind frecventate de bogatasi imbracati scortos, care vorbesc putin si de fatada. Dintre celebritatile care l-au sustinut pe Romney s-au remarcat Cindy Crawford, Clint Eastwood, lu­pul singuratic Chuck Norris sau rebe­lul Kid Rock.

 

Pe urmele tatalui

 

Mitt Romney, multi-milionarul despre care nu se stie exact ce avere are, nu este primul candidat la presedintia SUA din familia sa. Tatal sau a fost guvernatorul Michiganului si a candidat impotriva lui Nixon, dar a pierdut batalia in cele din urma. Romney-fiul i-a propus femeii iubite sa-i fie sotie inca de cand avea ea 16 ani, sunt casatoriti de 40 si se mandreste ca inca ii mai zice (sincer!) „iubita mea'. La finalul uneia dintre dezbaterile dintre cei doi candidati, in care Obama l-a numit pe republi­can „mincinos', fiul cel mare al lui Romney a marturisit ca ar fi vrut sa-i dea un pumn democratului. Ceea ce l-au impiedicat insa nu au fost edu-catia mormona si spiritul civic, ci grupul solid de agenti secreti care asigurau paza.

Alegerile au trecut, ramane de vazut ce se va intampla mai departe. Daca Hollywoodul n-a gresit sustinandu-l pe Obama sau daca Donald Trump a avut dreptate atunci cand a declarat ca rezultatul e un adevarat dezastru.

 

Barack ObamaBarack Obama

 

[FOTO] Vedete la ceremonia de investire a presedintelui SUA, Barack Obama

 

De Claudia Cojocea

Foto: Hepta, Northfoto 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton