La 71 de ani, Vasile Șeicaru ia în calcul retragerea din muzică: "Nu mă mai interesează scena"

 Dumba Gabriela
.

La 71 de ani, Vasile Șeicaru se gândește să se retragă din muzică sau, cel puțin, să ia o pauză pentru că, spune artistul, scena nu-l mai interesează la fel de mult ca altădată. Vasile Șeicaru a dezvăluit și care este motivul pentru care simte nevoie, în această perioadă, să ia o pauză de scenă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Vasile Șeicaru a învățat să cânte la chitară în clasa a șaptea, iar la 16 ani a avut prima trupă de rock, însă viața l-a împins, temporar, pe un alt drum. Artistul a făcut sport de performanță, ca înotător, și mai apoi, după absolvirea Facultății de Educație fizică din cadrul Universității din Galați, devenea profesor de educație fizică timp de 7 ani, în Galați.

Adevărata sa recunoaștere avea să vină, după ce intra în Cenaclul „Flacăra', condus de Adrian Păunescu. Debutul pe scena cenaclului îl avea 1978, unde a rămas timp de 6 ani.

192748534_327145248801183_7962274902405921629_n192748534_327145248801183_7962274902405921629_n

De ce îl bate gândul pe Vasile Șeicaru să renunțe la muzică

La 71 de ani, Vasile Șeicaru și-a descoperit alte pasiuni și simte nevoie să petreacă mai mult timp cu familia lui.

„Nu mă mai interesează scena la fel de mult ca altădată. Nu mă mai trage ața! Am alte preocupări! Spre exemplu, vara asta am ales să scriu muzică, să mă plimb și să descopăr alături de familia mea multe locuri, dar și multe clipe petrecute împreună.

Nu încercați să citiți printre rânduri cele spuse de mine. Nu e vorba nici despre bani, nici de lipsa propunerilor de a concerta. Pur și simplu, asta a fost dorința mea!

Eu consider că mai pot să fac asta și la vârsta mea, fiindcă sunt încă stăpân pe vocea mea și pe trupul meu, dar întrebarea rămâne totuși!

Așadar, când mă voi reîntâlni cu scena? Atunci când va veni momentul! Mă pot hotărî și în trei zile, dacă și când va fi cazul!', spune Vasile Șeicaru despre absența sa, pentru Impact.ro.

Citește și: Cu ce se ocupă fiul lui Liviu Dragnea.La 30 de ani, învârte averi, are club de fotbal și nevastă frumoasă

Citește și: Florin Călinescu, primele declarații după ce a semnat cu Antena 1:’E ca și cum ai merge la o nuntă’

Citește și: Lia Bugnar, reacție ironică după ce s-a aflat că Theo Rose și Anghel Damian, fostul ei iubit, formează un cuplu:’Scandalul care a pus pe jar’

Vasile Șeicaru se află într-un scandal cu Andrei Păunescu

De mai bine de jumătate de an, Andrei Păunescu și Vasile Șeicaru se ceartă pe rețelele de socializare pentru piesa simbol a Cenaclului Flacăra, Iancu la Țebea, a cărei paternitate este revendicată de Vasile Șeicaru și contestată vehement de Păunescu.

Problema e doar la Iancu la Țebea. Dacă (Vasile Șeicaru, n. red.) s-ar fi dus să îi ceară semnătura tatălui meu, măcar în calitate de poet, Adrian Păunescu când ar fi văzut o așa aberație i-ar fi spus: `Du-te, Vasile, cu prostiile astea de aici`. De aceea nici nu a venit. (…) Acolo (în cazul piesei Iancu la Țebea, n. red.) e o lipsă de procedură, ca să nu zic un fals’, spunea Andrei Păunescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

După ce a susținut că singura variantă în care Vasile Șeicaru ar fi putut înregistra piesa pe numele lui ar fi fost să o facă în mare secret, Andrei Păunescu a făcut rost de dovada care pare să îl incrimineze pe artist.

‘Vasile Șeicaru a depus de unul singur la Uniunea Compozitorilor declarația piesei Iancu La Țebea în 2005 fără acordul obligatoriu al lui Adrian Păunescu, pe care nu l-a informat. Semnătura și scrisul lui Adrian Păunescu nu există pe document.

Piesa, creată în 1982, a apărut pe discuri și a fost menționată de la început în presă astfel: A.P. a compus și muzica, și versurile. De aceea nu i s-a arătat această hârtie cu date incorecte, pentru că n-ar fi acceptat-o și n-ar fi semnat-o niciodată’, a spus Andrei Păunescu, publicând, totodată, și dovada obținută de la Uniunea Compozitorilor.

Conform actelor obținute de la Uniunea Compozitorilor, Vasile Șeicaru a înregistrat piesa Iancu la Țebea în 2005, pe când Adrian Păunescu încă mai trăia. Mai mult, pe documentele publicate de Andrei Păunescu, piesa este declarată ca fiind compusă în anul 1983, deși fiul poetului precizează clar că anul în care a fost lansată a fost 1982.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton