UNESCO şi L’Oréal premiază tinerele cercetătoare

 Adina Rosetti
.

Pe 13 iunie 2013 a avut loc ceremonia de premiere UNESCO-LOréal „Pentru Femeile din Ştiinţă'. În cadrul evenimentului au fost desemnate câştigătoarele celor două burse pentru cercetare în domeniul Știinţelor Vieţii și al Știinţelor Fizice, fiecare în valoare de 42.000 lei.

 

Cornelia Braicu (castigatoare sectiunea Stiintele Vietii), Gilles Antoine (director general L'Oreal Romania), Edina Rusen

Cornelia Braicu (castigatoare sectiunea Stiintele Vietii), Gilles Antoine (director general L’Oreal Romania), Edina Rusen

 

Cele două câştigătoare ale ediţiei a patra a programului de burse naţionale UNESCO-LOréal sunt Edina RUSEN, proiect câștigător Cristalele fotonice cu aplicaţii laser (secţiunea Ştiinţele Fizice) şi Cornelia BRAICU, proiect câștigător Combinarea efectului chimioterapeutic al doxorubicinei cu terapia ţintită cu ARN de interferenţă în tratamentul cancerului de sân triplu negativ (secţiunea Ştiinţele Vieţii).

 

„Prin intermediul programului LOréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știinţă' ne dorim să încurajăm cât mai multe tinere să se concentreze asupra activităţii de cercetare în decursul carierei lor. În România ne aflăm deja la a patra ediţie și suntem mândri să observăm că proiectul LOréal – UNESCO evoluează de la an la an, aducând un aport important în crearea unor adevărate modele de urmat pentru tinerele cercetătoare din România. Ne bucurăm să putem susţine în acest fel progresul ştiinţific al comunităţii locale', declară Gilles ANTOINE, Country Managing Director LOréal România.

 

Marius Enachescu, Ecaterina Andronescu, Edina Rusen, Gilles Antoine

Marius Enachescu, Ecaterina Andronescu, Edina Rusen, Gilles Antoine

 „De patru ani tinerele cercetătoare din România beneficiază de programul de burse UNESCO – LOréal „Pentru femeile din ştiinţă' și suntem onoraţi să remarcăm progresul pe care susţinerea oferită de noi îl aduce în cercetarea românească. Ne bucurăm că programul a evoluat constant de la o ediţie la alta, atrăgând un număr din ce în ce mai mare de participante și proiecte înscrise. Sperăm că şi prin această ediţie am reuşit să impulsionăm tinerele cercetătoare din România să meargă mai departe și să nu uite că «Lumea are nevoie de știinţă, iar știinţa are nevoie de femei»', spune Ani MATEI, Secretar General Comisia Naţională a României UNESCO.

 

„Cercetătoarele din România au nevoie în primul rând de încurajare, susţinere și exemple de succes, de modele cu care să se identifice, atât din mediul ştiinţific internaţional, dar mai ales din spaţiul românesc. Pe lângă bursa acordată tinerelor cercetătoare, programul LOréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă' oferă posibilitatea împărtăşirii unor astfel de poveşti inspiraţionale despre tinere cercetătoare de la noi și din întreaga lume', afirmă Mirela NEMŢANU, Corporate Communications & Public Affairs Manager, LOréal România.

 

Reprezentanti L'Oreal, Senat, UNESCO

Reprezentanti L’Oreal, Senat, UNESCO

 

Juriul a fost format din personalităţi ştiinţifice de prestigiu ale comunităţii ştiinţifice din România: Acad. Maya SIMIONESCU, Preşedinte al Secţiei de Știinţe Biologice a Academiei Române și Director al Institutului de Biologie și Patologie Celulară „N. Simionescu'; Dr. Maria ZAHARESCU, Șef laborator Combinaţii Oxidice şi Ştiinţa Materialelor din Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu' al Academiei Române; Dr. Raluca VAN STADEN, Şef Laborator de Electrochimie și PATLAB Bucureşti din cadrul Institutului Naţional de Cercetare pentru Electrochimie și Materie Condensată; Dr. Marius ENĂCHESCU, Director General al Centrului de Ştiinţa Suprafeţei şi Nanotehnologie, Universitatea Politehnică Bucureşti; Dl. Ani MATEI, Secretar General Comisia Naţională a României pentru UNESCO și Dl. Gilles ANTOINE, Country Managing Director, L´Oréal România.

 

Foto: PR

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton