Un singur trup, două capete - Abigail și Brittany Hensel! Siamezele au 29 de ani acum și sunt profesoare de matematică

 Oana Pantazi
.

Povestea lui Abigail și Brittany Hensel este una deopotrivă emoționantă, dar și inspirantă pentru cei din jurul lor, pentru că gemenele siameze – în pofida handicapului care le ține legate – duc o viață normală și, mai mult, au o carieră de succes!

Când te referi la Abigail și Brittany Hensel, pur și simplu nu știi dacă să folosești pluralul sau singularul… Și asta pentru că este vorba despre un trup cu două capete. Da, ați citit bine! Pentru că cele două capete vorbesc însă independent unul de celălalt, au dorințe, preferințe și opinii diferite, este clar că vorbim despre două ființe, și nu despre una singură, chiar dacă au un singur trup…
 Senzaționalele surori din Minnesota, Statele Unite, care au împlimit 29 de ani, au dat dovadă de o voință ieșită din comun, cu atât mai mult cu cât rata de supraviețuire este extrem de mică, un singur caz asemănător ajungând la maturitate. Chiar dacă Abigail și Brittany Hensel s-au născut unite, nimic nu le-a împiedicat să ducă o viață fericită și confortabilă. Cele două surori au învățat să se descurce foarte bine, deși au o condiție medicală extrem de rară – dicephalicus parapagus (două capete alăturate) -, și reușesc să-și coordoneze perfect mișcările, dovedind lumii întregi că nimic nu e imposibil.

Părinții siamezelor au refuzat separarea

Mike și Patty, părinții lor, după ce au aflat riscurile la care și-ar fi supus fiicele acum 29 de ani, au refuzat separarea. De-a lungul timpului, fetele au suferit de scolioză, de probleme de respirație, la 12 ani Abby a încetat să crească și au fost necesare mai multe intervenții, însă, cel puțin, au supraviețuit amândouă, spre fericirea fanilor (cazul lor a fost extrem de mediatizat). Deși sunt unite, multe dintre organele lor sunt separate, chiar dacă au doar două mânini și două picioare, iar Abby pare mai înaltă decât Brittany, care, din păcate are un picior mai scurt. În timp ce Abby manageriază partea stângă a corpului, Brittany coordonează dreapta. Asta nu le-a împiedicat însă să meargă cu bicicleta, să practice sport și nici să-și ia permis de conducere!

Siamezele au personalități diferite

Chiar dacă sunt legate una de alta, Abigail și Brittany Hensel au personalități diferite… Abby este mai extrovertită, în timp ce Brittany este timidă și mai rezervată ca sora ei, în timp ce una adoră culorile strălucitoare, cealaltă e mai băiețoasă… iar uneori își comandă tricouri cu gulere diferite, pentru a se deosebi. Amândouă sunt însă extrem de atletice și adoră sportul (înoată, joacă bowling și volei), le place să cânte la instrumente muzicale și scriu la computer în același timp. Când au neînțelegeri își spun pe nume, iar atunci când sunt amândouă de acord cu ceva spun EU, însă până la urmă tot împreună merg la culcare la finele zilei…

Abigail și Brittany Hensel predau matematica

În 2008, siamezele au absolvit liceul și și-au continuat studiile la Universitatea Bethel, din Minnesota, amândouă au decizând să devină profesoare. Viața de colegiu, pentru prima oară departe de familie, nu a fost de natură a le descuraja pe siameze, care și-au făcut prieteni în scurt timp. Problema era că aveau un stil diferit de a învăța. În timp ce Abby bea multă cafea atunci când era obosită după nopțile nedormite, Brittany suferea de palpitații… În cele din urmă, totul s-a terminat cu bine – siamezele au absolvit universitatea după 4 ani de studiu. A urmat o binemeritată vacanță, surorile călătorind alături de prietenii lor în Italia, Marea Britanie, Veneția, Roma și Londra. Întoarse acasă, Abby și Brittany și-au văzut visul cu ochii – au devenit profesoare și-i învață matematica pe copiii de clasele a patra și a cincea. Mai întâi cu jumătate de normă, iar apoi, cu normă întreagă. Siamezele sunt foarte iubite de elevi, dar cu siguranță niciunul nu îndrăznește să copieze… Să ai o profă de mate cu două capete și patru ochi nu e ușor!

Foto: Facebook 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton