Un bărbat a murit după ce s-a tratat singur împotriva COVID-19 cu clorochină, soluție promovată de Donald Trump!

 Oana Pantazi
.

Un bărbat a murit, în Statele Unite ale Americii, intoxicat cu fosfat clorochină, un tratament împotriva malariei, pe care președintele Donald Trump l-a promovat, susținând că este bun împotriva coronavirusului!

Deși a fost avertizat de către experți că nu sunt dovezi că leacul împotriva malariei, fosfatul de clorochină, ar funcționa împotriva coronavirusului, președintele american Donald Trump a popularizat tratamentul pe Twitter, iar acum a apărut și prima victimă… „Este folosită de multă vreme, așa că știm că, dacă lucrurile nu vor merge cum trebuie, nu va omorî pe nimeni”, spune președintele Trump săptămâna trecută.

A decedat încercând să se trateze de coronavirus… Pe care nu îl avea!

Donald Trump a greșit enorm, deoarece, la îndemnul său, doi soți în vârstă din Arizona, de teamă că s-au infectat cu coronavirus (deși asta nu se întâmplase), și-au procurat o versiune a clorochinei folosite pentru a curăța bazinele în care trăiesc pești și alte viețuitoare marine, scrie theintercept.com. Urmarea? În următoarele 30 de minute, cei doi au ajuns în stare gravă la spital, în Phoenix, unde bărbatul a decedat, iar femeia este în continuare în stare critică!

Directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (National Institute of Allergy and Infectious Diseases – NIAID), Anthony Fauci, a respins afirmația lui Donald Trump, susținând că noua terapie trebuie mai întâi testată, deoarece medicii trebuie să fie convinși de siguranţa şi eficacitatea ei.

„Clorochina, un medicament antimalaric, nu ar trebui să fie ingerată pentru a trata sau a preveni acest virus nou”, au declarat și reprezentanţii reţelei medicale Banner Health, într-un comunicat dat publicităţii la începutul acestei săptămâni.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton