A murit pe scenă, la o nuntă. De ce s-a spus despre Ileana Sărăroiu că ar fi fost îngropată de vie: "S-a plâns că este obosită şi..."

 Dumba Gabriela
.

Ileana Sărăroiu, născută sub numele de Elena Sărăroiu, în buletin, în anul 1936, a fost una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din România. În urmă cu 41 de ani, Ileana Sărăroiu a murit pe scenă, la o nuntă în localitatea Unirea, la nici 43 de ani. Au existat, ulterior, zvonuri că artista ar fi fost înmormântată de vie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ileana Sărăroiu și-a dat ultima suflare pe scenă, pe 12 mai 1979, la o nuntă în localitatea Unirea, Jud. Călărași. Un anevrism cerebral i-a curmat viața cântăreței, care nu apucase să împlinească nici 43 de ani.

'La ora stabilită a sosit cu soţul său, Mircea Câmpeanu, cu o Dacie albă. Elegant îmbrăcată, aşa cum o vedeam la televizor, a urcat imediat pe scenă. Avea o rochie lungă, bleu, şi un pardesiu negru cu alb, în motive populare. Părul negru, lung, era strâns în coadă cu o coroniţă cu flori. Mi-aduc aminte că s-a plâns că este obosită şi că ar dori o cafea', povestea pentru Adevărul Liliana Ispas, mireasa de la acea nuntă, în urmă cu câțiva ani.

Femeia mai spune că Ileana a scos din poşetă un pachet cu cafea şi a rugat pe cineva să-i prepare o ceaşcă pentru a rezista programului încărcat pe care îl avea de susţinut.

„Atât a consumat, doar o cafea, după care a cântat neîncetat 45 de minute. Ar fi trebuit să susţină un program de 3-4 ore. Din păcate, nu s-a mai întâmplat acest lucru. Soarta a avut alte planuri cu ea', spune, cu emoţie, Liliana Ispas pentru Adevărul.ro. Cântăreței i s-a făcut rău în timp ce cânta. După ce a interpretat melodia „ O bătrână într-o gară', Ileana Sărăroiu le-a cerut scuze nuntaşilor că nu mai poate continua, deoarece se simte foarte rău.

„Chiar lângă ea se afla proprietarul salonului unde avea loc petrecerea. Omul, când a auzit că nu se simte bine, a sprijinit-o să coboare de pe scenă. Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a spus. De aici a intervenit nenorocirea. Ştiu că nu a mai fost conştientă nici o secundă şi că şi-a dat sufletul până la ieşirea din comună, în ambulanţa care fusese alertată s-o transporte la spitalul din Călăraşi', mai spune Liliana Ispas.

ileana-sararoiu-irina-loghinileana-sararoiu-irina-loghin

Cauza reală a morții Ilenei Sărăroiu

Autoritățile acelor vremuri au demarat o anchetă pentru a stabili cauza morții fulgerătoare a Ilenei Sărăroiu. Mai multe persoane care au participat la nunta de la Unirea au fost audiate.

„Femeia care i-a pregătit cafeaua a fost prima luată la întrebări, la Procuratură. S-au gândit că poate i s-a pus ceva în băutură, că moartea nu a fost un accident. Evident că nu s-a descoperit nimic. O săptămână întreagă, trupul artistei a fost ţinut la Morga din Călăraşi. Când au fost stabilite cauzele morţii, nimeni nu a mai avut dubii', a precizat femeia. Tot Liliana Ispas a mai spus că soacra sa a mers la înmormântarea artistei la Bucureşti, ca un omagiu adus Ilenei Sărăroiu, care venise să cânte la nunta fiului său.

Cântăreața a murit din cauza unui anevrism ce i-a provocat un accident vascular cerebral și a fost înmormântată la cimitirul „Sfânta Vineri', din Bucureşti.

Citește și:

Gheorghe Visu este internat la Institutul Matei Balş. Actorul ar fi pozitiv la COVID-19

Diana Sar s-a îmbolnăvit de COVID-19! Cum se simte actrița din serialul VLAD: „Am sunat la 112 și…”

Meghan Markle a suferit un avort spontan. Soția prințului Harry era însărcinată cu cel de-al doilea copil: 'Am căzut pe podea cu Archie în brațe'

Maria Dragomiroiu: 'S-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie'

Maria Dragomiroiu, una dintre prietenele apropiate ale Ilenei Sărăroiu, a povestit faptul că s-ar fi presupus ca artista să fi fost îngropată de vie, aflându-se în moarte clinică.

„În jurul mortii ei s-au tesut o mulțime de legende. A fost adusă la capela Cimitirului „Sfânta Vineri' din București. După o săptămână, fratele și soțul Ilenei Sărăroiu au deshumat-o, întrucât mormântul ei se afla la doi metri de toaleta cimitirului. S-a făcut o altă groapă pe aleea principală și la o săptămână a fost mutat acolo sicriul, la ora 5 și jumătate dimineața, fără să se deschidă capacul, pentru că se simțea un miros greu. S-a spus că ar fi fost găsită răsucită în sicriu și cu părul smuls; s-a presupus că artista ar fi fost înmormântată de vie, deci se afla în moarte clinică. Este imposibil, căci i se făcuse deja autopsia și fusese îmbălsămată!', a spus Maria Dragomiroiu, una dintre cele mai bune prietene ale artistei.

Foto: Ciao.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton