Mihai Mălaimare, la un pas de tragedie, în filmul Explozia, de teamă să nu fie concediat: "Habar nu aveam să înot"

 Oana Pantazi
.

Unul dintre marii actori ai generației de aur a cinematografiei românești, Mihai Mălaimare a rememorat amintiri de pe platourile de filmare, din anii 1970, povestind cum a vrut să-și riște viața făcând niște cascadorii complicate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Reputat actor de film și de teatru, Mihai Mălaimare, actualmente directorul Teatrului Masca, are niște amintiri memorabile din vremea ceaușistă, de pe platourile de filmare. Rămas în memoria colectivă mai mult pentru Sache, personajul său din Nea Mărin Miliardar, deși acela a fost un rol minor, actorul a povestit că primele sale aventuri în lumea cinematografiei au avut loc în vara anului 1973, când a filmat pentru producția Explozia, regizată de Mircea Drăgan. Filmul are o distribuție de excepție, prientre actorii alături de care a jucat Mihai Mălaimare numărându-se colea Răutu, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Dem Rădulescu și Toma Caragiu.

Mihai Mălaimare, pregătit să sară în Dunăre, deși nu știa să înoate

Dacă acum nu este ceva neobișnuit ca actorii mari să-și facă singuri cascadoriile – Tom Cruise este faimos pentru asta -, Mihai Mălaimare nu ar fi ezitat să se arunce în apă, chiar dacă nu știa să înoate… Filmul, realizat după un caz real, în anii 2000 ar fi fost, cu siguranță, încadrat în categoria didaster movies, așa că i-a pus pe protagoniști la grea încercare.

'Jucam rolul unuia care trebuia să părăsească urgent navă curprinsă de flăcări. Şi urma să fiu pur şi simplu aruncat în Dunăre de către Gică Salamandră, adică Gheorghe Dinică, cel care în film joacă rolul salvatorului principal. M-am uitat în jos, spre Dunăre, am făcut un calcul, să tot fi fost vreo 15 metri. Apoi, m-am uitat spre mal şi am ajuns la concluzia că nu sunt mai mult de zece sau 12 metri. Exista o singură problemă. Habar nu aveam să înot. Dar nu scosesem vreun cuvânt, de teamă să nu mă dea afară din film. Hotărâsem în sinea mea că într-un fel sau altul voi ajunge la mal, că n-o fi dracul atât de negru. Zis şi făcut!', a povestit actorul, în exclusivitate, pentru impact.ro.

Mihai-MalaimareMihai-Malaimare

Din fericire, înainte să aibă loc un dezastru, cineva din echipa de filmare s-a gândit să îl întrebe dacă știe să înoate și tragedia a fost evitată.

'Cu puţin înainte de a filma scena, unul dintre cei de la Casa de Producţie vine direct spre mine şi mă întreabă dacă am mai făcut aşa ceva. Eu am dat din cap că nu. 'Dar să înoţi, ştii?'. Am dat iar din cap, tot de la stânga la dreapta. Numai ce-l văd că se schimbă la faţă şi strigă către cei de lângă el: 'Care mi l-aţi adus mă, p-ăsta, care nici să nu înoate nu ştie. Vă omor!', a mai povestit Mihai Mălaimare, pentru sursa citată.

În cele din urmă, actorul a fost salvat de un cascador, care a sărit în apă în locul lui.

Citește și: Alexandra Dinu s-a întors în România! Totul despre rolul de jurat la Românii au Talent, relația cu fiul ei și viața sentimentală: „Cred în căsătorie”/ EXCLUSIV

Citește și: Flavia Mihășan este însărcinată a doua oară. Primele imagini cu burtica de gravidă: „Ne-am dorit ca între copii să nu fie diferență mare de vârstă”/ EXCLUSIV

Citește și: Megan Fox divorțează de Brian Austin Green, din Beverly Hills 90210, după 16 ani de relație și trei copii împreună! Cine este noul iubit al actriței

Citește și: Avocatul lui Maradona face acuzații grave: „A fost o idioțenie criminală! Timp de 12 ore, Diego nu a fost controlat de medici!”

Așa tată, așa fiu!

Cum se spune că așchia nu sare departe de trunchi, iată că Mihai Mălaimare Jr. a moștenit talentul părintelui său, iar acum este unul dintre cei mai apreciați directori de imagine. În luna ianuarie a acestui an, fiul actorului a primit Premiul pentru cel mai bun director de imagine la Hollywood Film Awards 2019. E adevărat, nu pentru o producție românească…

Mihai Mălaimare Jr., a primit Premiul pentru cel mai bun director de imagine pentru lungmetrajul „Jojo Rabbit'. Drama neozeelandeză „Jojo Rabbit' a debutat sub cele mai bune auspicii, filmul lui Taika Waititi câștigând Marele Premiul la Festivalul de la Toronto și Oscarul pentru cel mai bun scenariu.

În vârstă de 44 de ani, Mihai Mălaimare are un CV impresionant. Acesta a fost și directorul de imagine al filmului „Nina', de Cynthia Mort, în 2013 a fost premiat de către criticii americani, la Gala National society of Film Critics, unde a câștigat la categoria Cea mai bună imagine, cu pelicula „The Master'.

Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine și de Boston Film Society. În 2014, a fost elogiat de presa străină pentru imaginea producției „Umblând printre morminte', de Scott Frank, din distribuția căruia face parte și celebrul actor Liam Neesom. Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, de asemenea, și cu faimosul regizor Francis Ford Coppola la filmele „Tinerețe fără tinerețe' și „Tetro'.

Foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton