Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau: "Muriți într-un război nedrept sau 5 milioane de ruble"

 Oana Pantazi
.

Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau. Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a făcut un apel către soldații ruși, spunând că cei care depun armele vor primi amnistia totală și despăgubiri bănești.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau, transmis a Oleksii Reznikov, Ministrul Apărării, luni seara, pe Twitter. Aceștia ar urma să primească 5 milioane de ruble.

bunicuta-rumia-se-antreneazabunicuta-rumia-se-antreneaza

Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a făcut un apel către soldații ruși, menționând că vor primi amnistia totală și despăgubiri bănești dacă își depun armele.

„Soldat rus! Ai fost adus pe pământul nostru pentru a ucide și a muri. Nu executa ordine penale', este mesajul postat de ministrul Oleksii Reznikov.

Citește și: Klaus Iohannis cere accelerarea procesului de creare a Grupului de Luptă al NATO în România

Citește și: Nou născuți și prematuri intubați din Ucraina, feriți de război într-un adăpost anti-rachetă.Imagini cutremurătoare

Citește și: Român din Ucraina, mărturisiri cutremurătoare despre sora rămasă la Kiev:„Plânge încontinuu, nu au cale de ieșire

Citește și: Lista adăposturilor anti-bombe din București. România are 4.500 de buncăre

Ministerul Apărării din Ucraina a transmis, recent, că peste 5.300 de soldați ruși au fost uciși sau capturați de când Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei, joia trecută. Oleksii Reznikov le-a oferit soldaților ruși posibilitatea de primi amnistia, dar și o sumă de bani deloc de neglijat.

„Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie totală și 5 milioane de ruble în compensație, dacă își depun armele și se predau de bunăvoie', a mai transmis, luni seară, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Deși valoarea rublei fluctuează de la începerea războiului, oferta ucrainenilor valorează aproximativ 46.000 de dolari.

Ce a cerut Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina

Vladimir Putin i-a transmis, luni, președintelui francez Emmanuel Macron că un acord cu Ucraina este posibil doar dacă țara este neutră, „denazificată’ și „demilitarizată’, iar controlul Rusiei asupra Crimeei anexate este recunoscut oficial, a spus Kremlinul, potrivit Reuters. Pe de altă parte, Palatul Elysee a spus că Putin a ‘confirmat disponibilitatea de a se angaja’ să oprească atacurile împotriva civililor și a blocurilor din Ucraina, relatează AFP.

Practic, Kremlinul vrea să obţină recunoaştere internaţională pentru un rapt teritorial – anexarea Crimeei în 2014 – şi răsturnarea actualei puteri alese democratic în Ucraina, o conducere pe care o numeşte, fără niciun temei, „nazistă’.

În urma discuției cu omologul său rus, președintele francez a reiterat solicitarea comunității internaționale de a pune capăt ofensivei ruse împotriva Ucrainei și a reafirmat necesitatea implementării unei încetări imediate a focului. Emmanuel Macron a cerut să fie respecte pe teren: oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor și locuințelor acestora; conservarea întregii infrastructuri civile; asigurarea drumurilor principale, în special a drumului de la sud de Kiev.

Președintele Putin și-a confirmat disponibilitatea de a se angaja în aceste trei puncte, conform administrației prezidențiale de la Elysee, și a fost de acord să continuie dialogul cu președintele Emmanuel Macron.

Luni seară, Ministrul Apărării din Rusia, Oleksii Reznikov, a anunțat că Ucraina oferă soldaților ruși amnistie și bani dacă se predau.

Foto: Profimedia

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton