Ucraina nu va organiza Eurovision în 2023. De cine ar putea fi găzduit concursul: „Gazda care va fi aleasă...”

 Oana Pantazi
.

Ucraina nu va organiza Eurovision în 2023. În contextul actual, Ucraina, câștigătoarea de anul acesta, nu va putea găzdui concursul Eurovision 2023 la Kiev, iar acesta ar putea fi mutat în Marea Britanie. Iată care este anunțul făcut de către organizatori!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ucraina nu va organiza Eurovision în 2023. Așa cum era de așteptat, Ucraina, țara care a câștigat competiția anul acesta, nu va găzdui Eurovision 2023, a anunțat vineri European Broadcasting Union (EBU), care consideră că pot exista probleme de securitate din cauza războiului, potrivit Sky News.

orchestra-kalush-lansare-videoclip-cantec-castigator-eurovision-imnul-razboiului-bazat-evenimente-767919orchestra-kalush-lansare-videoclip-cantec-castigator-eurovision-imnul-razboiului-bazat-evenimente-767919

UUcraina nu va organiza Eurovision în 2023

Conform previziunilor, Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Publicul a votat masiv piesa Ucrainei și, astfel, Kalush Orchestra au devenit marii câștigători, chiar dacă nu au fost pe locul 1 în preferințele juriului de specialitate. În contextul actual însă, este imposibil ca Eurovision 2023, care ar fi trebuit găzduit de Ucraina, să aibă loc la Kiev.

European Broadcasting Union (EBU) a transmis, într-un comunicat, că războiul din Ucraina a făcut imposibilă începerea celor 12 luni de pregătiri necesare pentru organizarea concursului de anul viitor. Drept urmare, ediția din 2023 a Eurovision ar putea fi organizată în Marea Britanie, potrivit sursei citate.

„EBU vrea să mulţumească postului UA:PBC pentru cooperarea sa deplină şi angajamentul său în explorarea tuturor scenariilor posibile în săptămânile care au trecut după victoria obţinută de Kalush Orchestra pe 14 mai la Torino şi îşi exprimă tristeţea şi dezamăgirea că ediţia de anul viitor a concursului nu poate fi organizată în Ucraina”, au anunţat reprezentanţii EBU, citați de Agerpres.

Citește și: Alex Dima de la PRO TV a devenit tată de băiat: „O minune de copil a venit pe lume'

Citește și: În plin divorț de Alexandru Ciucu, Alina Sorescu își relansează cariera muzicală: Voi avea propriul show la Sala Palatului, alături de trupa mea / EXCLUSIV

Citește și: Cum se simte Adda, la câteva luni după ce a fost diagnosticată cu boala Lyme. A postat imagini cu pielea ei: „Sunt încă în celule, dar…

Citește și: Nicole Cherry și-a schimbat numele după căsătorie. Cum e trecută acum în buletin: „Era un musai, nu puteam să trișez

„EBU a susţinut UA:PBC într-o gamă diversă de domenii de la începutul invaziei. Ne vom asigura că acest sprijin va continua să se manifeste pentru ca UA:PBC să poată să îşi menţină serviciile indispensabile pe care le furnizează cetăţenilor ucraineni. Ca urmare a acestei decizii şi în concordanţă cu regulamentele şi pentru a asigura continuitatea evenimentului, EBU va începe acum discuţii cu grupul BBC, ca reprezentant al ţării clasate pe locul al doilea în acest an, pentru a deveni o posibilă gazdă a concursului Eurovision în 2023 în Marea Britanie. Ne vom asigura că victoria Ucrainei va fi reflectată pe deplin în show-ul de anul viitor. Aceasta va fi o prioritate pentru noi în discuţiile pe care le vom purta cu gazda care va fi aleasă”, precizează comunicatul publicat de EBU.

Cine sunt Kalaus Orchestra, câștigătorii Eurovision 2022 din Ucraina

Cu șase oameni pe scenă, membrii grupului, toți având vârsta de recrutare în război, au beneficiat de o dispensă provizorie emisă de guvernul de la Kiev pentru a participa la Eurovision, dar au trebuit să se întoarcă acasă, pentru a-și apăra țara, la finalul competiției.

De fapt, unul dintre ei a rămas în țară. „Un membru al grupului s-a alăturat apărării teritoriale a Kievului în a treia zi de război’, a declarat cântărețul Oleh Psiuk pentru AFP. „Suntem foarte îngrijorați pentru el, sperăm să-l găsim sănătos când ne întoarcem’.

La Eurovision, la votul juriilor naționale, România se clasase abia pe locul 21 (12 puncte), Moldova pe 20 (14 puncte), primele trei locuri fiind ocupate de Marea Britanie (283), Suedia (258) și Spania (231) puncte. Dar votul juriilor a fost răsturnat complet de votul telespectatorilor, Ucraina, Marea Britanie și Spania fiind primele trei clasate. Dat fiind că Marea Britanie a fost a doua clasată la Eurovision, în 2023 este o posibilă gazdă a competiției.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton