Trucul neașteptat care te va face să mănânci mai puțin în izolare: ciocolata neagră înainte de masă

 Oana Popoiag
.

Știm, viața în izolare nu duce doar la creșterea anxietății, dar și a numărului de kilograme. Tendința de a face drumuri dese la frigider și de a mânca mai mult este foarte mare, motiv pentru care putem apela la un truc. Conform studiilor, consumul de ciocolată neagră înainte de masa reduce considerabil pofta de mâncare. Iată regulile!

Lupta cu kilogramele în plus și cu tentațiile culinare nu a fost niciodată una ușoară. Acum, în plină pandemie de coronavirus, este cu atât mai grea. Viața în izolare te impinge să mânânci mai des și mai mult. Crește anxietatea, crește și apetitul, cresc și kilogramele.

Există, însă, un truc care te poate ajuta să mănânci mai puțin, deși sună ireal. S-a vorbit des despre beneficiile ciocolatei negre, dar în urmă cu ceva timp au apărut studii ce indică în mod cert contribuția acestui aliment la reducerea poftei de mâncare și a kilogramelor.

Ciocolata neagră înainte de masă scade apetitul

Neurologul Bill Clover a prezentat în cartea sa 'Eat Chocolate, Lose Weight' (nr. Cum să slăbești mâncând ciocolată) o teorie incredibilă: consumul unei pătrățele de ciocolată neagră (ideal peste 75% cacao) cu circa 20 de minute înainte de masă te face să mănânci mai puțin. Acest gest îi transmite creierului mesajul 'sunt full', datorită gustului amărui al ciocolatei cu cacao, consecința fiind că vei termina masa mai repede.

Un studiu ulterior, realizat de Liverpool John Moores University, a scos la iveală o cifră exactă: dacă vei consuma ciocolată neagră înainte de masă, vei mânca cu 25% mai puțin decât o faci în mod normal.

Mai mult, se pare că dacă reușești să faci un obicei de a consuma ciocolată neagră, cu timpul nu vei mai simți nevoia să savurezi alte alimente cu zahăr. Ciocolata neagră inhibă pofta de alte tipuri de dulciuri.

Atenție! Cercetătorii avertizează că în studiile respective intră doar ciocolata neagră, în niciun caz alte tipuri de ciocolate, ale căror unice 'efecte', pe lângă o vremelnică stare de bine, sunt cariile și creșterea în greutate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton