Șoc pentru influenceri! Instagram va ascunde numărul like-urilor

 Oana Pantazi
.

Recent, fanii Instagram au primit o veste foarte proastă – celebrul site de socializare va începe să ascundă numărul de like-uri, deocamdată doar în anumite țări, pentru a elimina presiunea resimțită de utilizatori. Vestea a agitat deja apele, iar cei care au făcut o afacere din postările pe Instagram sunt șocați de această decizie.

Lupta pentru like-uri pe Instagram este extrem de acerbă, iar influencerii se întrec în a inventa metode de a-și atrage fanii, de la concursuri la tot felul de give away-uri care obligă participanții să se înscrie printre urmăritorii lor. Iată însă că Instagram ar putea să nu mai fie, cât de curând, o rețea chiar atât de prietenoasă! Conform BBC, s-a luat decizia ca membrii Instagram să nu mai vadă decât un singur like, urmat de și alții, ceea ce este extrem de derutant. Numărul de like-uri va putea fi văzut însă doar la postările proprii…

Din fericire, deocamdată decizia este la nivel de test, iar pagina de socializare va ascunde numărul de inimioare doar în anumite țări.  Testul va începe astăzi și membrii vor vedea like-ul unui singur utilizator în dreptul postărilor, iar în locul formulării care includea numărul celorlalţi, vor vedea doar sintagma „şi alţii'. Totuși, instagramerii vor putea vedea numărul de like-uri primite pe contul personal.

Această decizie a fost luată, se pare, deoarece se consideră că numărul de like-uri poate duce la scăderea încrederii de sine în rândul utilizatorilor, iar printre țările  în care se va implementa testul se numără Australia, Noua Zeelandă, Irlanda, Italia, Japonia şi Brazilia, potrivit reprezentanţilor Instagram.

Influenceri pe Instagram de la ei și de la noi

Desigur, este greu să nu devii frustrat dacă vrei să devii influencer pe Instagram și intri pe contul Selenei Gomez, de exemplu. Oficial, Selena Gomez este cea mai urmărită persoană pe Instagram din lume, cu 11 milioane de urmăritori, iar acum nimeni nu-i mai stă în cale – artista a doborât recordul deținut de Beyoncé, singura care a reușit până acum să ia 1 milion de like-uri în nici 20 de minute (vă amintiți, cu siguranță, de celebra poză în care artista și-a prezentat gemenii nou-născuți și care a adunat 10 milioane de like-uri într-un an). Ce-i drept, la acest capitol Selena a întrecut-o de mult, artista adunând 8 milioane de like-uri în doar trei zile, dar are și vreo 23 de milioane de urmăritori în plus! De asemenea, Selena Gomez, Kylie Jenner, Kim Kardashian, Dwayne The Rock Johnson și Justin Bieber se numără printre influencerii de pe Instagram care ar suferi dacă nu li s-ar mai vedea numărul de like-uri, dar deocamdată SUA nu sunt afectate.

Și în România avem vedete care dețin supremația pe Instagram, cum ar fi Dorian Popa, Andra, Antonia, Delia, Ruby, cu peste un milion de urmăritori, dar acestea nu au de ce se teme deocamdată, deoarece testul nu se aplică și la noi în țară. Totuși, dacă noul sistem se va dovedi eficient și va fi pus în practică, toți influencerii vor trebui să-și găsească un back-up… Și mulți dintre ei, un job adevărat.

Selena Gomez – 153 milioane urmăritori pe InstagramSelena Gomez – 153 milioane urmăritori pe Instagram

Foto: Instagram 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton