Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo: „Când ajungi la seniori, ori ești cineva, ori te lași”

 Miniosu Alexandra
.

S-a aflat ce salariu lunar David Popovici de la CS Dinamo. La doar 17 ani, tânărul a reușit să impresioneze pe toată lumea la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria. Recent, îndrăgitul sportiv a obținut aurul la 200m liber și a ajuns în semifinale la 100m liber. Iată ce sumă de bani încasează acesta în fiecare lună! Salariul lui se clasează sub cel al fotbaliștilor retrogradați în Liga 2!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo? E întrebarea ce a stat pe buzele multora, după ce succesul sportivului a „explodat'. Tânărul sportiv legitimat la clubul Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de senori de la Budapesta. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, reușind cel mai bun timp al serii, 1 min 45 sec 18/100. Astfel, el a devenit primul campion mondial la natație în bazin mare din istoria României, la doar 17 ani.

david-popovici-3david-popovici-3

David Popovici a atras atenția încă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a refuzat să plece în Statele Unite ale Americii, acolo unde era dorit de universități de top, și a continuat în țara noastră. După Jocurile Olimpice, în septembrie anul trecut, tânărul sportiv a hotărât să părăsească CSA Steaua pentru a reprezenta rivala CS Dinamo.

Citește și: Cine este David Popovici, campion mondial la înot. Ce sacrificii a făcut pentru a ajunge aici:”Am ajuns la piscină să-mi tratez scolioza”

Citește și: David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istoria României.Tânărul de 17 ani a avut o prestație remarcabilă la Budapesta

Citește și: Dan Negru, revoltat după performanța lui David Popovici, campion mondial la înot:”Televiziunile l-au ignorat până azi”

Citește și: Pepe și Yasmine Ody, prima vacanță împreună cu fiul lor. Ce destinație au ales:„Inima mea'

Ce salariu lunar primește David Popovici de la CS Dinamo

Ei bine, în ciuda performanțelor sale demne de laudă, David Popovici ia un salariu mai mic decât fotbaliștii retrogradați în Liga 2 sau handbalistele de la CSM și Rapid, scrie GSP.ro. Tânărul înotător e plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. Lunar, el e plătit cu un salariu de 7.000 de euro, conform Eurosport, fiind plătit din bani publici.

Așadar, salariul primit de David Popovici, un sportiv deja de talie internațională la doar 17 ani, e mai mic decât celor al jucătorilor de fotbal de la clubul Dinamo, care abia au retrogradat în Liga 2. Spre exemplu, fotbalistul Steliano Filip are 7.000 de euro, dar iar Andrei Radu 9.000 de euro pe lună.

Totodată, David Popovici câștigă sub multe jucătoare de la CSM București, club care a fost finanțat din bani publici, mai scrie gsp.ro. De asemenea, salariul lui e și sub portarii Grubisici – 12.000 și Wester – 13.000 de euro lunar, extrema stângă Dembele – 8.000, pivotul Broch – 8.000, extrema dreapta Martin – 8.000 etc. CSM a pierdut campionatul în țara noastră și a ieșit din sferturi în Liga Campionilor, fără să prindă Final Four-ul din 2018 încoace.

E sub cel al fotbaliștilor retrogradați în Liga 2

Situația e asemănătoare și la Rapid. Acolo, Dedu câștigă 8.000, Kapitanovici – 8.000, Kanor – 8.000 sau Lacrabere – 7.000. Astfel, ei au salarii peste cel al lui David Popovici.

Daniel Oprița, ce ocupă funcția de antrenor la CSA Steaua, club deținut de Ministerul Apărării, câștigă 5.000 de euro în Liga a 3-a, mai scrie sursa citată. În ceea ce-l privește pe Ogăraru, fost jucător și fost manager general la Clubul Armatei, acesta lua 4.000 de euro.

„Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat'

Camelia Potec, președinte al Federației Română de Natație, susține că un înotător poate trăit din sportul său doar dacă devine un sportiv consacrat. Conform spuselor ei, nu e suficient nici măcar să fii campion național.

„Cluburile de stat din înot angajează numai sportivi care câștigă medalii la Campionatele Naționale. Ăsta e și motivul pentru care nu avem seniori foarte mulți. La CN de seniori participă foarte mulți juniori, care sunt susținuți de părinți. Când ajungi la seniori sunt două variante: ori ești cineva și atunci te poți susține din natație, ori te lași.

Un înotător poate trăi din sportul pe care îl practică doar dacă devine un sportiv consacrat și ajunge în elita internațională. Nu e suficient nici măcar să fie doar campion național. La nivel de copii și juniori, anumite cluburi de stat acordă indemnizații de efort, dar sunt destul de mici, 600-700 de lei', a spus Camelia Potec, președinte Federația Română de Natație, pentru aceeași sursă.

Ce spun autoritățile din domeniu despre salarii

Așadar, un înotător senior poate trăi din sportul pe care-l practică doar dacă ajunge în cadrul elitei internaționale și e angajat la un club de stat.

„Salariile pentru sportivii majori încep de la 3.500 de lei pe lună, salariu mediu, și pot ajunge până la 10.000 de euro pentru un sportiv excepțional, aici intrând și câștigurile de la sponsori și din premii! Depinde mult de nivelul de performanță al sportivului.

Înotul este un sport care atrage foarte mult și există foarte mulți parteneri privați puternici care sunt interesați de sportivi care ar putea aduce valoare țării noastre', au transmis autorități din fenomen.

La 17 ani, David Popovici și-a câștigat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. Tânărul sportiv a primit medalia de aur după proba de 200 de metri liber. Totodată, el a devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.

David Popovici, campion mondial la înot, la doar 17 ani

De menționat e și faptul că timpul scos de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Așadar, performanța lui e cea mai bună din ultimii 10 ani.

Pentru David Popovici e însă doar prima competiție importantă a acestei veri. Înotătorul urmează să ia parte și la Europenele de juniori de la Otopeni, în perioada 5-10 iulie, la Campionatele Europene de la Roma, în perioada 11-17 august, şi la Mondialele de juniori de la Lima, în perioada 30 august-4 septembrie.

Sursă foto: Facebook, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton