„Să trăiești așa ceva în viață...”. Momentele de groază prin care a trecut Ovidiu Lipan Țăndărică cu trupa Phoenix când a fugit din România

 bogdan.galca
.

A trăit într-o familie de muzicieni, iar la vârsta adolescenței, în loc să bată mingea, a bătut îndeajuns de mult tobele încât să le facă „țăndări'. A făcut parte din celebra trupă de rock Phoenix, alături de Nicu Covaci, Mircea Baniciu și Josef (Ioji) Kappl. „A iubit și iar iubit', i-a stat inima în loc când a fugit din România în vremea comunismului și crede cu tărie că Phoenix a avut un „spirit foarte puternic'. Povestea de viață a maestrului Ovidiu Lipan Țăndărică nu este altceva decât un întreg roman.

Cunoscutul baterist și muzician român Ovidiu Lipan Țăndărică (68 ani) și-a dorit să trăiască sentimentul de glorie în ’70, la Sala Palatului. După ce, pe scenă era idolatrizat de publicul entuziasmat care îi scanda numele, când a coborât pentru a fi mai aproape de fani a realizat că „artist era numai pe scenă' și că dacă „nu te cuplezi la lumesc, riști să trăiești într-o confuzie'. Ieșind din sală împreună cu spectatorii, a fost surprins să observe că nimeni nu l-a recunoscut. Un interviu în exclusivitate cu Ovidiu Lipan Țăndărică, difuzat în cadrul seriei „Legendele' de pe canalul de youtube al lui Dan Negru, care poate fi vizionat aici.

Era doar un puști de 12-13 ani atunci când bătea tobele, iar bețele i s-au rupt. De aici, vine și porecla de Ovidiu Lipan Țăndărică, un nume pe care nu l-a înregistrat încă la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). S-a creat totuși o energie care l-a fascinat pe celebrul baterist.

Cel mai mare viciu pe care l-a avut din perioada Phoenix este că „iubea și iar iubea', după cum mărturisește. Mai mult, crede în umanitate și în oamenii care dau o stare de bine în jurul lor. Ovidiu Lipan Țăndărică a povestit deschis despre hitul numărul unu al trupei Phoenix, melodia care a fost „viteza întâi'.

La 1 iunie 1977, a fost prima evadare din comunism. Împreună cu ceilalți membri de trupă, Ovidiu Lipan Țăndărică a ajuns între Iugoslavia și Austria, acolo unde a stat o noapte întreagă, după ce petrecuse o oră la graniță. Soldații aveau baioneta scoasă, cu câini de pază în jurul mașinilor. Celebrul toboșar stătea ascuns în prima boxă de la intrarea în dubiță: „să trăiești așa ceva în viață, a doua oară nu aș mai vrea'.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton