Rona Hartner, declarații emoționante după ce a învins cancerul: “Cred că tata a insistat din Rai ca eu să scap!”

 Dumba Gabriela
.

Sâmbătă îmi scot toate copcile și viața merge înainte!', spune Rona Hartner, foarte optimistă, la două săptămâni de la operaţia prin care i-a fost îndepărtată o tumoră de pe colon și care era cancer în faza a doua. Rona este convinsă că tatăl ei, veghează din Rai, asupra ei şi datorită lui a ajuns la timp la medic, primind astfel încă o şansă la viaţă.

 

Rona Hartner şi-a pierdut tatăl în urmă cu trei ani, în faţa unui cancer descoperit mult prea târziu, în fază terminală, când medicii n-au mai putut face nimic.
Plângeam și eu și doctorul Pavelescu și toată lumea, nu aveam ce să-i facem, nici nu a mai fost cazul să-l mai deschidă! Și atunci cred că tata a insistat din Rai ca eu să nu mă trezesc prea târziu și să am posibilitatea să scap', a declarat Rona într-un interviu pentru mamicamondena.ro.
Şi înainte de operaţie, dar mai ales după, când este convinsă că hopul a trecut, Rona Hartner este extrem de optimistă în privinţa şanselor sale de vindecare completă, deşi diagnosticul ar fi speriat pe toată lumea: cancer, faza a II-a.

Întâmplarea care i-a salvat viaţa

Deşi se simţea rău de ceva vreme, Rona nu a bănuit o secundă că ar putea fi vorba despre o boală atât de gravă şi a tot amânat vizita la medic până într-o zi în care a ajuns direct la Urgenţă.
S-a ajuns la operație pentru că miercuri seara, pe 20 februarie, m-am simțit foarte rău, eram foarte balonată, aveam o stare foarte rea, nu am știut ce este. Boleam deja de 2 săptămâni, mai făceam emisiuni dar eram praf, nu știam cum să urc panta. Promovam discul, aveam emisiunea cu Scena Misterelor', la un moment dat am simțit că nu mai pot să respir și am sunat un doctor pe care îl cunosc, la Urgență. I-am spus că mă duc la camera de gardă, el era la schi în străinătate, mi-a zis că dă el câteva telefoane.
În aceeași zi în care am fost la spital, aveam și biletul de avion pentru a mă reîntoarce în Franța. M-a trimis la domnul doctor Beuran să vadă ce este cu mine, ca să văd dacă mai iau avionul la ora 10. Am ajuns la ora 8 dimineața la domnul doctor Beuran.
Cum i-am spus starea mea, dânsul m-a întrebat direct: Cât mai așteptai'? Fără nimic altceva. Doar i-am spus cum mă simt. Așteptai să mori?'. I-am zis Nu'!. El deja știa! M-a trimis de urgență la tomograf, am avut confirmarea că e ceva rău în zona colonului, specialitatea lui. Mi-a zis apoi Nu mai plecați în nicio Franța, acum peste o oră, Eu vă operez și tot ce găsesc în neregulă, tai!'. Am spus, OK!
Ceea ce este clar este că Dumnezeu a vrut să îmi arate această boală perversă, tăcută. O mică informație, doctorul Pavelescu care mi-a sugerat să mă duc la domnul doctor Beuran, e născut în aceeași zi cu tata, iar domnul doctor Beuran e născut în aceeași zi în care tata a urcat la cer', a povestit Rona pentru mamicamondena.ro.

 

Speră că experiența ei să fie de ajutor altora

 

„Sunt perfect, dar eu sunt și bună de carne! La mine orice operație se închide imediat. E perfect închisă, miercuri (N.R. Azi) îmi scoate jumătate din copci, sâmbătă îmi scot toate copcile și viața merge înainte!
Încerc să-i conving pe toți cei care se simt balonați, lipsiți de viață, fără elemente clare, insomnii, depresie, chestii inexplicabile, să nu mai ezite, oricine este tratabil, trebuie să facă endoscopie, colonoscopie… Eu era să fac prima colonoscopie la 50 de ani, era prea târziu. Nu e vorba de mâncare, eu mănânc foarte sănătos, la mine în zona stresului, a emoțiilor, acolo s-a acentuat.', spune Rona, care se va mărita în mai cu iubitul ei, Herve.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton