Romanița Iovan își trimite fiul la o facultate din străinătate: „Este un sistem costisitor, dar...” / Albert e pasionat de științe exacte și campion la raliu

 Ifrim Georgiana
.

Romanița Iovan a decis ca fiul ei să studieze la o facultate din străinătate. În prezent, Albert este elev la „International British School of Bucharest', iar printre pasiunile lui se numără sportul și științele exacte. Creatoarea de modă este convinsă că fiul ei își va continua studiile superioare în străinătate, având în vedere că este deja integrat în sistemul de învățământ britanic. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Romanița Iovan are un fiu, pe nume Albert, din căsnicia cu Adrian Iovan. Cei doi au divorțat în anul 2008, iar în 2014 pilotul a decedat în urma unui accident aviatic, lucru care a marcat-o pe creatoarea de modă. Vedeta și-a dedicat toată atenția fiului ei, care, la 16 ani, își dorește să devină cel mai bun pilot de raliuri din România.

rom10rom10

Când vine vorba despre viitorul fiului ei, Romanița Iovan și-ar fi dorit ca tânărul să-i calce pe urme și să activeze în modelling, însă s-a lovit de refuzul categoric al acesteia. Pe de altă parte, creatoarea de modă se gândește deja la momentul când Albert va deveni student și este convinsă că va alege o facultate din străinătate, fiind deja familizarizat cu sistemul de învățământ britanic.

Citește și: Romanița Iovan și-a dorit ca fiul ei să devină model, dar s-a lovit de refuzul lui Albert: „Nu a vrut. Chiar am încercat acest lucru'

Citește și: Romanița Iovan dă vina pe autorități, la 9 ani de la moartea lui Adrian Iovan. Vedeta își lasă fiul să-i facă dreptate pilotului: „Să decidă el dacă va deschide vreun proces'

Citește și: Smiley și Gina Pistol au stabilit meniul de la nuntă: „O să avem sarmale, normal. Cum să nu?”

Citește și: Cine este Carina Veghiu, finalistă Românii au talent 2023. A primit Wildcard din partea juraților

Romanița Iovan își trimite fiul la o facultate din străinătate

Romanița Iovan este convinsă că Albert va părăsi țara natală atunci când va începe studiile superioare. În prezent, tânărul de 16 ani este elev la „British School of Bucharest', acolo unde are posibilitatea să experimenteze sistemul de învățământ din Marea Britanie.

„E aproape obligatoriu. El este în sistemul britanic de învățământ. Este normal să plece la o facultate în străinătate. Mă bucur că vrea să se întoarcă acasă, să pună în practică tot ce a acumulat din punct de vedere educațional până acum și ce va acumula de acum încolo.

Este extraordinar să îți dai seama la vârsta asta, la 16 ani, că România rămâne țara unde poți să te dezvolți, unde ai prieteni, unde poți să faci ceva și ai și ajutor din partea celor care sunt, totuși, români, asta nu se întâmplă în străinătate', a declarat Romanița Iovan, pentru UNICA.RO.

Romanița Iovan, despre costurile pentru educația fiului ei

Romanița Iovan recunoaște că sistemul de învățământ în care este integrat Albert este costisitor, însă consideră că investiția în educație este cea mai bună.

„Sunt foarte mulți de la școala lui Albert care vor să se întoarcă după studii în România. Este un sistem costisitor, dar investiția în educație este cea mai importantă. În loc să dai banii pe o casă, o mașină, mai bine investești în educația copiilor. Nu vor moșteni acele lucruri, dar vor acumula inteligența altora și o vor transforma pe al lor', a adăugat aceasta.

Când vine vorba despre personalitatea lui Albert, aceasta a adăugat: „A crescut independent, nu l-am cocoloșit, dar încerc să pun si eu un mic deget ca să și le îndeplinească. A fost un avantaj că l-am născut la maturitate, pentru că am putut să mă ocup de el. Am făcut carieră până să îl nasc, apoi a devenit prioritate'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton