A devenit influencer în domeniul culinar! Meghan Markle are o rețetă specială de banana bread. Care sunt cele două ingrediente secrete care-i dau o savoare specială

 Oana Pantazi
.

Meghan Markle este o inspirație nu doar în ceea ce privește stilul vestimentar, soția Prințului Harry fiind un adevărat trendsetter și în domeniul culinar. Iată care sunt ingredientele secrete care fac dintr-o banală banana bread un desert senzațional!

Banana bread s-a născut din întâmplare, în momentul în care o gospodină a avut ideea genială de a valorifica bananele care începuseră să se strice. Populară încă din anii 1930 și în Europa, banana bread, sau checul cu banane, este unul dintre cele mai simple și mai savuroase deserturi, iar în ultimii ani a devenit la modă și la noi. Printre fanii acestui desert simplu se numără și Meghan Markle, care, după cum susțin cei care i-au gustat preparatul, face un banana bread senzațional.

În 2018, în timpul turneului în Australia, Meghan Markle și Prințul Harry au participat la un picnic împreună cu o familie de fermieri din Dubbo, în apropiere de Sydney. Și cum Ducii de Sussex au fost invitați la ceai, Meghan a adus o banana bread făcută de ea.

Prințul William consideră că niciodată nu sunt îndeajuns de multe banane…

„Am fost extrem de surprinși, a fost un gest extraordinar din partea ei. A făcut prăjitura noaptea trecută, când a aflat că va veni în vizită acasă la o familie”, a declarat Elaine Woodley, proprietara fermei Mountain View, pentru Daily Mail.

„Ducesa de Sussex a spus că, dacă mergi acasă la cineva, întotdeauna duci ceva. A mai zis că a fost îngrijorată să nu fi pus mai multe banane. Dar Ducele a spus că niciodată nu sunt îndeajuns de multe banane”, a povestit și fiica lui Elaine.

Australienii a fost surprinși de gustul special al prăjiturii, dar au descoperit până la urmă ingredientele suplimentare pe care soția Prințului William le-a pus în banana bread și care au dat prăjiturii un gust incredibil. Meghan a adăugat fulgi de ciocolată și ghimbir cristalizat (cam jumătate de ceașcă de fiecare), ingrediente cu o savoare deosebită.

Rețetă de banana bread

Ingrediente:

  • 100 de grame de unt moale sau o jumătate de ceașcă de ulei
  • 140 de grame de zahăr
  • un ou bătut
  • 225 de grame de făină
  • două lingurițe de praf de copt
  • 3-4 banane (de mărime medie)
  • 80 de grame de nuci tocate (se pot folosi și nuci pecan sau alune)
  • 50 de mililitri de lapte

Mod de preparare:

  • Nucile se toacă la robot, dar nu foarte mărunt
  • Bananele se descojesc, se rup în bucăți și apoi se mixează într-un bol până se obține o pastă omogenă.
  • În bolul cu pastă de banane se adaugă untul, nucile, laptele, oul și zahărul, apoi se mixează împreună până ce amestecul devine uniform.
  • Făina și praful de copt se presară în ploaie, pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Apoi, compoziția se toarnă într-o tavă de chec, unsă anterior cu ulei și tapetată cu făină, și se lasă la copt în jur de 40 de minute, la o temperatură de de 180 de grade Celsius, până devină aurie.

Vă sfătuim să nu adăugați în prăjitură esență de rom sau de vanilie, ci, în funcție de gust, scorțisoară, nucșoară, coajă de portocală sau de lămaie, care se potrivesc perfect cu banana. Și, evident, nu uitați de ingredientele secrete ale lui Meghan Markle: fulgii de ciocolată și ghimbirul!

unnamed-fileunnamed-file

Foto: Hepta, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton