Regina Elisabeta a II-a, moment emoționant la Jubileul de Platină. Cum a apărut la balconul Palatului Buckingham

 Dumba Gabriela
.

Regina Elisabeta a II-a și-a făcut apariția în balconul Palatului Buckingham, într-un moment de așteptare intensă pentru spectatorii și participanții la parada militară care a deschis seria de festivități dedicate celebrării a 70 de ani de domnie.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Seria de festivități organizate pentru a omagia domnia de 70 de ani a suveranei – care a împlinit 96 de ani în luna aprilie – era în plină desfășurare, joi, la orele prânzului, în capitala Marii Britanii.

emotii-londra-jubileu-de-platina-mesaj-elisabeta-a-ii-a-771469emotii-londra-jubileu-de-platina-mesaj-elisabeta-a-ii-a-771469

Cum a apărut Regina Elisabeta a II-a la Jubileul de Platină

Regina a ieșit la balcon în jurul orei 14:20, ora României, pentru a asista la revenirea militarilor care au luat parte la parada Trooping the Colour.

Suverana Marii Britanii era îmbrăcată într-o haină bleu și o pălărie de aceeași culoare.

Alături de suverană s-a aflat vărul acesteia, Ducele de Kent.

Citește și: Florin Salam și Roxana Dobre, nuntă cu fast la malul mării.Ce tradiție nu au respectat mirii la marele eveniment

Citește și: Johnny Depp a câștigat procesul cu Amber Heard.Ce sumă trebuie să plătească actrița

Incident la Jubileul de Platină

Anterior momentului mult-așteptat, a avut loc un incident, în care două persoane au încercat să întrerupă parada militară de la Londra, acestea fiind arestate, potrivit informațiilor transmise de Antena 3.

Câțiva bărbați au fost reținuți de poliție după ce au trecut peste barierele amplasate în oraș și au întrerupt procesiunile înaintea paradei Trooping the Colour.

Fanioane, drapele și portrete uriașe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit iar admiratorii familiei regale și-au amplasat corturile la Londra pentru a putea să ocupe primele rânduri rezervate participanților la ceremoniile ce marchează Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Prințul Charles, Prințul William și Prințesa Anne au deschis parada militară, la Jubileul de Platină

Prințul Charles, Prințul William și Prințesa Anne participă călare la ceremonia Trooping the Colour.

În spatele lor, într-o trăsură, se află Catherine, ducesa de Cambridge și Camilla, ducesa de Cornwall.

Portret special al Reginei Elisabeta a II-a, lansat cu ocazia Jubileului de Platină

Joi, 2 iunie, este o zi mare pentru toată suflarea din Regatul Unit al Marii Britanii. În cursul acestei zile începe Jubileul de Platină al reginei Elisabeta, în onoarea împlinirii a 70 de ani de la încoronare.

Înainte de debutul evenimentelor, Casa Regală Britanică a lansat un portret al suveranei de 96 de ani.

Fotografia a fost făcută de fotograful Ranald Mackechnie, în Vestibulul Victoria, unul dintre apartamentele private ale Reginei din Windsor.

În spatele ei se află Turnul Rotund și, aproape imperceptibilă, o statuie a regelui Carol al II-lea.

Jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a

Jubileul de platină marchează 70 de ani de domnie a unui monarh. Pentru a marca aniversările semnificative, sunt organizate celebrări în Regatul Unit și în Commonwealth.

Niciun monarh britanic nu a domnit atât de mult timp ca Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea.

Este puțin probabil ca un alt suveran britanic să atingă o astfel de longevitate în viitorul apropiat.

Charles, prințul moștenitor, are 73 de ani, iar fiul lui cel mare, prințul William, va împlini în curând vârsta de 40 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a avut COVID-19

La sfârșitul lui februarie 2022, Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și toată lumea s-a temut pentru viața Majestății Sale, având în vedere vârsta înaintată.

Însă, nimic nu o doboară pe Regină, iar o săptămână mai târziu eram informați că s-a vindecat.

Suverana s-a îmbolnăvit la o săptămână după ce fiul său cel mare, Prinţul Charles, a fost depistat pozitiv pentru virusul SARS-Cov-2. Cei doi se întâlniseră în privat cu câteva zile înainte, însă nu s-a ştiut exact de la cine a luat suverana COVID.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton