Radu Muntean revine la Cannes cu noul lui film, Întregalde: "E un subiect la care mă gândesc de 10 ani"

 Dumba Gabriela
.

Întregalde, cel mai nou lungmetraj regizat de Radu Muntean ('Alice T.', „Hârtia va fi albastră', „Marţi, după Crăciun') a fost selecționat în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes, ce va avea loc între 6 – 17 iulie 2021. În cazul 'Întregalde', Radu Munteanu spune că e un subiect la care mă gândesc de aproape 10 ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cu un scenariu semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu, filmul spune povestea a trei prieteni care se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

intregalde2-8-1-1024×714intregalde2-8-1-1024×714

Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

„Sigur că în filmele pe care le-am făcut am vorbit despre teme care mă preocupau la momentele respective, dar n-aș merge până acolo încât să spun că au fost filme autobiografice.

În cazul ultimului film, e un subiect la care mă gândesc de aproape 10 ani, am fost în prima prospecție în 2012, chiar în localitatea Întregalde, ca parte dintr-o expediție umanitară de Crăciun.

Dacă vrei, ca majoritatea filmelor mele și acesta pornește de la o dilemă morală: care sunt limitele altruismului atunci când se pune problema propriei supraviețuiri.”, a declarat Radu Munteanu într-un interviu pentru Libertatea.

Izolați două luni la filmări

„Întregalde' este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean și a doua participare la Quinzaine, după ce în 2008 a făcut parte din selecție cu filmul 'Boogie'. Alături de Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu şi Alex Bogdan, din distribuţia filmului 'Întregalde' fac parte şi Luca Sabin, Toma Cuzin, Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

Filmul este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Vânzările internaţionale și distribuția din România sunt gestionate de către Voodoo Films.

„Am început să repetăm în octombrie anul trecut, am filmat în noiembrie și un pic din decembrie, deci în plin val doi sau trei (nici nu mai știu). Oricum, filmând într-o zonă izolată, că așa era brief-ul de locații, am fost, la rândul nostru, izolați, deci cumva feriți de restul lumii. Pentru aproape două luni n-a existat pandemie, iar filmarea a fost ocupația ideală pentru timpurile alea.

Evident, ne-am testat cu toții înainte de filmare și am testat pe absolut toată lumea care a venit pe parcurs, dar n-am avut niciun incident. Deci nu, nu mi se pare că pandemia a influențat filmul în nici un fel. Am avut noroc.

După cum am avut noroc cu toate – de la vremea care s-a dat după cum ne-a convenit, până la descoperirea actorului perfect pentru rolul bătrânului senil din film, unul din rolurile principale. Domnul Luca Sabin, 78 de ani, fost lucrător cu drujba, precum personajul nostru, a fost extraordinar. Va fi o revelație în film.”, a mai declarat Radu Munteanu.

Citește și: Ce bine arată Cristina Rus la doar 4 luni după ce a născut al treilea copil! Artista a revenit la silueta care a consacrat-o

Citește și: Cum arată Cristina Rus la 40 de ani, după ce a născut de 3 ori. Îmbrăcată în jeanși mulați și „camuflată' cu mască, artista e de nerecunoscut!

Citește și: Lucian Barbu s-a accidentat grav la Survivor: „Am fost imobilizat la pat, am învățat din nou să merg’/ EXCLUSIV

„Merg relaxat la Cannes'

„La Cannes merg relaxat. Quinzaine des Réalisateurs nu e o secțiune competitivă, deci ce mă interesează cel mai tare e să ajut filmul să fie remarcat. O să am probabil de dat interviuri și de luat decizii legate de potențiali distribuitori. Sper că vom fi cât mai mulți din echipă acolo.”, mai spune Radu Munteanu.

Cine este Radu Muntean

Radu Muntean a absolvit Academia Română de Teatru și Film – Regie de Film în 1994. A debutat în lungmetraj cu filmul „Furia' (2002), distins cu premiul Uniunii Cineaştilor din România pentru cel mai bun film de debut.

În 2006, „Hârtia va fi albastră' a avut premiera mondială în cadrul competiţiei internaţionale de la Locarno, unde regizorul s-a întors în 2018 cu filmul „Alice T.'. „Marți, după Crăciun' (2010) şi „Un etaj mai jos' (2015) au fost ambele prezentate în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Radu Muntean a participat la Festivalul de Film de la Cannes și ca membru al juriului Cinefondation & Courts Metrages. Filmul „Întregalde' este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton