Prinţesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani! Cum a fost omagiată „Prinţesa inimilor” de fiii ei, William și Harry

 Dumba Gabriela
.

Astăzi, prinţesa Diana ar fi împlinit 60 de ani! La mai bine de două decenii de la tragicul accident în care Lady Di şi-a pierdut viaţa, prinţul William şi prinţul Harry lasă deoparte tensiunile din sânul familiei regale britanice pentru evenimentul organizat joi, 1 iulie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

În ziua care ar fi marcat cea de-a 60-a aniversare a prinţesei Diana, William și Harry vor dezveli o statuie închinată Dianei. Totul va avea loc în Grădina Scufundată a Palatului Kensington, fosta casă a mamei lui William şi Harry.

HRH PRINCESS DIANA – HRH Princess of WalesHRH PRINCESS DIANA – HRH Princess of Wales

În luna august a anului trecut, printr-un rar comunicat de presă comun, prinţii au declarat că „speră că statuia îi va ajuta pe toţi cei care vizitează Palatul Kensington să mediteze asupra vieţii şi moştenirii' lăsate de lady Diana Spencer.

Statuia a fost comandată chiar de William şi Harry, în 2017. „Au trecut 20 de ani de la moartea mamei noastre şi este momentul potrivit să amintim impactul ei pozitiv în Marea Britanie şi lumea întreaga printr-o statuie eternă. Mama noastră a influenţat atâtea vieţi”, spuneau ei atunci, potrivit Mediafax.

Statuia nu este singurul mod prin care William şi Harry păstrează vie amintirea mamei lor.

Ducele şi ducesa de Sussex au întâmpinat vineri, 4 iunie, venirea pe lume a celui de-al doilea copil, o fetiţă pe nume Lilibet „Lili' Diana Mountbatten-Windsor. Harry şi Meghan au anunţat duminică naşterea bebeluşului, la două zile după fericitul moment.

Lili a fost botezată după străbunica sa, regina Elisabeta a II-a, alintată „Lilibet' de către membrii familiei şi apropiaţi. De asemenea, cel de-al doilea prenume este chiar acela al bunicii sale, prinţesa Diana.

Şi fiica prinţului William şi a lui Kate Middleton poartă numele bunicii sale, cât şi numele Reginei, fiind botezată Charlotte Elizabeth Diana.

Citește și: Mesajul ascuns transmis de Elisabeta a II-a, după interviul dat de Meghan și Harry, la Oprah. Experții au dezvăluit totul!

Citește și: Meghan Markle și Prințul Harry, interviu șocant la Oprah! „Nu mai voiam să fiu în viață’

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle, confesiuni dureroase în interviul cu Oprah Winfrey. Ce au spus despre Prințesa Diana

Ultimele cuvinte ale Prinţesei Inimilor înainte de a se stinge

Pe 31 august 1997, limuzina în care se aflau Prințesa Diana și iubitul ei arab, Dodi Al-Fayed, a intrat în pasajul Pont de lAlma din Paris. Mașina urmărită de paparazzi s-a ciocnit de cel de-al 13-lea stâlp al tunelului. Niciunul dintre cei patru ocupanți ai autoturismului nu purta centura de siguranță.

În ultimele ei momente, prințesa Diana a întrebat „oh, Doamne, ce s-a întâmplat?', susține unul dintre pompierii care s-a aflat printre primii salvatori care au ajuns în tunelul Alma la 31 august 1997.

Sergentul Xavier Gourmelon a spus că a stat cu ea și a ținut-o de mână în încercarea de a o calma. Nu știa pe cine tratează până când, după ce a ajutat-o ​​să intre în ambulanță, un coleg i-a spus că a avut grijă de prințesa de Wales.

Iubitul ei, Dodi Fayed, și șoferul Mercedes-ului, Henri Paul, au fost uciși în accident. Garda de corp a Dianei, Trevor Rees-Jones, a fost singurul supraviețuitor.

Gourmelon a declarat pentru Daily Mail că, atunci când a ajuns la fața locului, l-a văzut pe Rees-Jones, care părea „foarte agitat' și avea nevoie de ajutor medical. De asemenea, a văzut un doctor ghemuit lângă Diana, care „se mișca și vorbea'.

Salvatorii au încercat să-l resusciteze pe Fayed când acesta a fost scos din mașină, iar Gourmelon a spus că a rămas cu Diana pe bancheta din spate.

„A vorbit în engleză și a spus: ‘Doamne, ce s-a întâmplat? Am putut înțelege asta, așa că am încercat să o calmez. Am ținut-o de mână', a spus el, citează fanatik.ro.

El a spus că în afară de o leziune la umăr, nu a mai putut vedea alte răni. Dianei i s-a aplicat un guler cervical și o mască de oxigen, apoi a fost acoperită cu o pătură izotermă metalică.

Xavier Gourmelon a spus că respirația ei era normală, iar pulsul este „bun și destul de puternic'.

După ce a contribuit la mutarea ei într-o ambulanță, un căpitan i-a spus că tocmai a ajutat-o ​​pe prințesa de Wales. „Mi-a spus cine este și apoi, da, am recunoscut-o, dar în momentul acela nu am făcut-o', a mai spus el.

Linia succesiunii la tronul Marii Britanii

După naşterea lui Lilibet, linia succesiunii regale s-a modificat. Fiica ducilor de Sussex a devenit a opta candidată la tronul Marii Britanii. Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta şi stă în spatele fratelui ei, Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron, iar în faţa lui se află tatăl său, prinţul Charles, care este primul la rând, fratele său William (al doilea), nepotul său George (al treilea), nepoata sa Charlotte (a patra), şi nepotul său Louis (al cincilea).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton