Presa rusă de propagandă se folosește de celebra prezicătoare Baba Vanga: "S-a descoperit data la care se va termina războiul"

 Oana Pantazi
.

Presa rusă de propagandă susține că celebra prezicătoare Baba Vanga a prezis când se va termina războiul din Ucraina. Aceasta, decedată în 1996, ar fi făcut predicții și cu privire la încheierea conflictului din Ucraina, notează site-ul rusesc abnews.ru, susținut de agenția rusă de stat RIA Novosti.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Presa rusă își continuă propaganda folosindu-se și de celebra prezicătoare de origine bulgară Baba Vanga, care a prezis când se va termina războiul din Ucraina. Este vorba despre site-ul abnews.ru, al cărui material despre data încheierii conflictului armat s-a viralizat.

baba-vangababa-vanga

Presa rusă: Baba Vanga a prezis când se va termina războiul din Ucraina

Presa rusă de propagandă susține că Baba Vanga a prezis când se va încheia războiul din Ucraina. „În arhivele ei s-a descoperit data la care se va termina războiul', scrie site-ul rusesc abnews.ru, într-un articol preluat și de agenția rusă de stat Ria Novosti.

Citește și: Ce scumpiri aduce în România războiul din Ucraina. Prețul gazelor, nivel record

Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

Citește și: Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski: „L-am asigurat de…'

Citește și: Un băiețel de 5 ani a trecut granița singur, plângând. A devenit simbolul refugiaților ucraineni

Conform site-ului rusesc, una dintre rudele prezicătoarei a vorbit despre faptul că Baba Vanga, prezicătoarea de origine bulgară celebră în lumea întreagă, care a murit în 1996, ar fi avertizat cu privire la un război în Ucraina. Cu toate că aceasta nu a oferit o dată exactă pentru sfârșitul războiului, ar fi spus că situația se va stabiliza abia în 2027.

Al optulea președinte ucrainean își va salva țara

De asemenea, Baba Vanga ar fi prezis și că abia al optulea președinte ucrainean își va putea salva țara, iar site-ul rus abnews atrage atenția că Volodimir Zelenski este abia președintele cu numărul 7, deci nu el este cel care va aduce pacea în Ucraina.

„Doar al 8-lea președinte ucrainean își va putea salva țara de la dezastru', ar fi spus baba Vanga, conform site-ului rusesc.

Baba Vanga nu a prezis, conform propagandei ruse, doar când se va termina războiul din Ucraina, ci și faptul că nu va exista un război mondial. O predicție anteriorară a celebrei prezicătoare, publicată pe același site, în decembrie 2021, când peste 100.000 de trupe rusești erau deja mobilizate la granița ucraineană, spune că nu va exista niciun război mondial în 2022.

De altfel, nu este de mirare că Baba Vanga a devenit o unealtă a propagandei rusești. Prezicătoarea e atât de faimoasă în Rusia, încât în Bulgaria au loc, încă din 2017, tururi pentru turiștii ruși care includ atât mănăstirile bulgărești, cât și casa în care a locuit prezicătoarea, după cum relatează Balkan Insight.

Baba Vanga, pe numele real Vangelia Pandeva Dimitrova, s-a născut în Strumica, un sat aflat la poalele unor munţi vulcanici din fostul Imperiu Otoman, teritoriu care aparţine acum Bulgariei. Ea a murit în 1996, la 85 de ani, şi a fost numită Nostradamus din Balcani'.

Foto: Hepta, Profimedia, Facebook


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton