Pepene roşu are multe beneficii, dar şi câteva contraindicaţii. Cui îi este INTERZIS pepenele

 Dumba Gabriela
.

Pepenele roşu este fructul verii şi nu puţini sunt cei care urmează, chiar şi neintenţionat, o dietă cu pepene, în sensul că este singurul aliment pe care îl consumă în unele zile caniculare, de vară. Da, pepenele roşu este un aliment extrem de sănătos, plin de beneficii, însă are şi câteva contraindicaţii, iar în unele cazuri este complet interzis.

Pepenele roşu, cel mai răcoritor fruct al verii, este foarte bogat în vitamina A, B6 şi C, având un conţinut de apă de 95%, pepenele. Am putea crede că este pentru toată lumea, însă nu este chiar aşa. Deşi are un munte de beneficii, pepenele roşu are şi contraindicaţii, iar medicii spun că este interzis  diabeticilor, persoanelor care suferă de gastrită cronică, ulcer, colită ori diaree.

Medicii spun că diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv.

Pepenele roşu conţine o mare cantitate de licopen, pigmentul natural care îi conferă culoarea roşie şi care este un puternic antioxidant. Rolul său este acela de a reduce colesterolul din sânge şi are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.

Pepenele roşu mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu.

Vezi şi dulceață de pepene – cum se prepară pentru a păstra savoarea!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton