Paula Seling a apelat la psiholog când a adoptat-o pe fiica ei, Elena: „Seamănă foarte tare cu tatăl ei. Au fost momente mai dificile. Temerile mele sunt legate de...” / EXCLUSIV

 Miniosu Alexandra
.

Paula Seling a apelat la psiholog când a adoptat-o pe fiica ei, Elena. Cântăreața ne-a povestit în numărul de ianuarie al revistei VIVA! cât de complicat a fost procesul de adopție. Artista a înfiat-o pe micuță când avea doar 3 anișori și atât solista, cât și fostul ei soț, Radu Bucura, au fost cuceriți de ea din prima clipă. Vedeta ne-a dezvăluit că Elena seamănă foarte bine cu tatăl ei, dar și cum au reușit să treacă peste momentele dificile, în privința acomodării.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cât de complicat în sine este procesul de adopție? Bănuiesc că ai trecut și tu printr-o mulțime de etape, verificări… Cât a durat până ți-ai văzut fetița alături de tine, acasă?

Procesul e minuțios, cu teste și analize psihologice, fizice. Dar nu a fost greu. Am fost foarte nerăbdători, ambii părinți, și am reușit, printr-un program special, să adoptăm destul de repede.

paula-seling-12-1paula-seling-12-1

Citește și: Pictorial exclusiv cu Paula Seling și fiica ei, în vârstă de 9 ani. De ce a ținut totul secret până acum:„Ne iubim enorm și am sentimentul că Dumnezeu ne-a pregătit, pentru venirea ei, de mult timp' / SUPEREXCLUSIVITATE

Citește și: De ce au divorțat, de fapt, Paula Seling și Radu Bucura și în ce relații au rămas:„Perioada a fost cumplit de grea. Viața ne-a oferit niște provocări…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce i-a spus fosta soție Alina Laufer lui Jorge, înainte să plece la Survivor:”Să nu dispere că…”

Citește și: Andreea Antonescu are abdomenul perfect plat, la 3 săptămâni după naștere:'Mi-am revenit fizic. Nu contează că am 40 de ani'

Paula Seling a apelat la psiholog când a adoptat-o pe fiica ei, Elena

Mi se pare lăudabil faptul că ai ales să înfiezi un copil de vârstă puțin mai mare. De ce zic asta? Cei mai mulți își doresc bebeluși, din motive lesne de înțeles: copiii mai mari vin, de obicei, „la pachet cu traume și sunt mai greu de integrat într-o familie, dar și în colectivitate. Pe tine ce te-a făcut să nu alegi un nou-născut?

Elena avea trei anișori în momentul adopției. Noi ne-am dorit un copil, să fie cel trimis nouă, iar când am văzut-o pe Elena, am știut, din prima clipă, că e a noastră. De altfel, seamănă foarte tare cu tatăl ei, așa că mi se pare că a fost trimisă special pentru noi.

Povestește-mi, te rog, despre momentul în care ți-ai cunoscut fiica! Ea a fost prima ta alegere sau ai mai văzut copii până atunci? A existat o chimie între voi din prima clipă?

Când am văzut-o prima oară, amândoi am știut că ea este copilul nostru. Am iubit-o din prima clipă. Nu a fost nevoie de alte căutări. Elena ne-a îmbrățișat și iubit, la fel, din prima clipă. Am beneficiat de ajutorul asistentei maternale, care ne-a ușurat mult acomodarea. Au fost momente mai dificile, pe care le-am depășit, dar acum totul este bine.

Care sunt temerile artistei, în privința fiicei sale

Ai avut emoții, te-ai gândit că poate relația dintre voi nu o să funcționeze, mai ales că, uneori, e dificil să gestionezi unele situații cu propriul copil? Când spun propriul copil, mă refer la cel biologic. Care au fost/sunt cele mai mari temeri ale tale în privința asta?

Elena este propriul nostru copil. Trece prin toate fazele prin care trece un copil de vârsta ei, este un copil iubit, dorit, purtat în inimă și născut, metaforic, în familie, prin dragoste. Fiecare zi vine cu emoții diverse. Personal, mă întreb, cu fiecare decizie, dacă fac ceea ce trebuie. Și, apoi, mă gândesc că singura lege ce nu greșește este cea a iubirii. Temerile mele sunt legate de viitorul ei, dacă vom reuși să o îndrumăm spre valorificarea totală a talentelor ei, care să îi aducă satisfacție și fericire la vârsta adultă.

Îmi imaginez că ai primit sfaturi atât de la asistenții sociali, cât și de la prieteni care sunt părinți, dar lucrurile stau diferit de la copil la copil. Cum s-a adaptat fetița ta în noua ei casă și cum vă înțelegeți acum?

Elena e perfect adaptată vieții de familie și regulilor casei noastre. E veselă, energică, sociabilă, iubitoare, muncitoare, creativă și sigură pe ea. Îi plac matematica și desenul, dansează și, uneori, cântă prin casă. Suntem extrem de apropiate și ne place să ne provocăm una pe alta.

„Am avut ședințe de consiliere'

A fost nevoie să apelezi la un psiholog? Ai primit ajutor specializat pentru a ușura procesul de acomodare?

Bineînțeles, am avut ședințe de consiliere care ne-au ajutat să facem pașii cât mai corect în adaptarea ei.

Ți-ai făcut așa un fel de Bucket List? Care sunt cele mai mari dorințe neîmplinite ale tale?

Aș dori să văd lumea și altfel decât în dcurtele vizite către concerte. Aș dori să am timp să surprind mai mult timp bucuria pe chipurile oamenilor și să reușesc tot ce mi-am propus. Înainte de toate, să fiu sănătoasă și să am grijă ca familia mea să fie, mereu, bine.

Ce planuri/așteptări/speranțe ai de la anul 2023? Cu ce promiți să-ți surprinzi fanii?

Nu pot decât să sper că tot ceea ce am în plan va fi pe placul ascultătorilor muzicii mele. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor lor și să le bucur, în continuare, sufletele.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE IANUARIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

Sursă foto: Tiberiu Arsene, Instagram, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton