Papa Francisc, rugăciune emoționantă pentru Ucraina: "Îl implor pe Dumnezeu să oprească mâna lui Cain”

 Oana Pantazi
.

Papa Francisc a transmis o rugăciune emoționantă pentru pace, miercuri, cerând iertare pentru morţii şi violenţele din războiul din Ucraina. Suveranul Pontif a evocat personajele biblice Cain și Abel, într-un discurs tulburător.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În contextul tot mai alarmant al războiului din Ucraina, care face zilnic sute de victime, printre care femei și copii nevinovați, Papa Francisc a transmis o rugăciune tulburătoare pentru pace, transmite AFP, citată de Agerpres.

7Papa-Francisc-683×1024-17Papa-Francisc-683×1024-1

Papa Francisc, rugăciune emoționantă pentru Ucraina

Papa Francisc a cerut „iertare' pentru morții și violențele din Ucraina. Vizibil emoționat, Suveranul Pontif a citit în fața a mii de credincioși rugăciunea unui episcop italian pentru Ucraina:

„Doamne Iisuse, născut sub bombele de la Kiev, mort în braţele mamei într-un buncăr din Harkov, trimis pe front la 20 de ani, ai milă de noi!'

Citește și: Viața neștiută a lui Papa Francisc. În tinerețe, a avut probleme mari de sănătate și a lucrat ca paznic într-un bar de noapte

Citește și: De ce l-a sunat Papa Francisc pe Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Citește și: Senatul SUA îl condamnă în unanimitate pe Vladimir Putin drept criminal de război: „Nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise'

Citește și: Simona Pătruleasa, totul despre relația cu fiica ei, Ingrid: „Are o personalitate puternică. Nu e genul de copil care…/ EXCLUSIV

De asemenea, Papa Francisc a cerut iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme' şi ale căror mâini „create pentru a proteja s-au transformat în instrumente ale morţii'.

Suveranul Pontif l-a implorat pe Dumnezeu să oprească mâna lui Cain

Totodată, Suveranul Pontif l-a „implorat' pe Dumnezeu să „oprească mâna lui Cain', cerând iertare „dacă vom continua să ne ucidem fratele, dacă vom continua precum Cain să scoatem pietrele de pe câmpul nostru pentru a-l ucide pe Abel', a spus el, referindu-se la Cain, fiul cel mare al lui Adam şi al Evei, care şi-a ucis fratele mai mic.

„Şi când vei opri mâna lui Cain, ai grijă şi de el. El este fratele nostru. Iartă-ne dacă (…) prin durerea noastră legitimăm brutalitatea actelor noastre', a adăugat Suveranul Pontif, conform Libertatea.

Papa Francisc nu i-a uitat nici pe copiii Ucrainei. Vorbind, în timpul întâlnirii de la Bazilica Sf. Petru, cu elevii școlii „La Zolla' din Milano, înainte de a ține audiența generală săptămânală, Suveranul Pontif a rostit, miercuri, o rugăciune și pentru aceștia.

'Doamne Iisuse, te cer pentru băieții și fetele, pentru băieții și fetele care trăiesc sub bombe, care văd acest război teribil, care nu au hrană, care trebuie să fugă, părăsind casele și tot. Doamne Isuse, uită-te la acești copii, acești tineri, uită-te la ei, protejează-i', a spus Papa Francisc.

Foto: Hepta, Profimedia



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton