(P) Cinci lucruri pe care trebuie să le încerci în Thassos

 Florentina Liutic
.

Destinația preferată a românilor, grădina măslinilor și una dintre cele mai vizitate insule grecești, Thassos te invită să-i descoperi secretele. Dacă nu ți-ai făcut planuri de vacanță, dar vrei să evadezi într-un loc unic, iată ce este musai să faci pe Insula de Smarald.

 

viva.Thassos1

 

Să te relaxezi în Piscina Sirenelor

Giola este un loc scobit în rocă, o lagună cu ape smarald creată natural, de care te vei îndrăgosti pe loc odată ce vei ajunge la ea. Nu este un obiectiv turistic foarte cunoscut, tocmai pentru că localnicii au ținut-o departe de abundența de turiști, păstrând-o autentică. Cu toate astea atrage mii de turiști anul, care vor să se scalde în apele călduțe ale acestei grote micuțe, supranumind-o Piscina Sirenelor.

 

Să vizitezi Satul Stelelor

Foarte aproape de Giola se află una dintre cele mai frumoase așezări de pe insulă. Astris, sau așa numitul sat al stelelor se mândrește cu căsuțe antice din piatră, cu uși și ferestre vopsite în albastru și verande cochete garniste cu floricele colorate.

 

Să faci plajă în Marble Beach

Thassos se laudă cu o mulțime de plaje superbe, multe premiate cu Steagul Albastru, însă cea mai frumoasă este considerată a fi Marble Beach. Amestecul său de nisip fin cu pietricele perfect șefuite, albe, foarte asemănătoare cu boabele de orez, scăldate de ape azurii, te duc cu gândul la paradis. Te vei îndrăgosti instant de acest loc și cu siguranță nu vei mai vrea să faci plajă în altă zonă.

 

Gustă cel mai bun gyros în Theologos

Preparatul tradițional al insulei Thassos este gyros-ul, condimentat si marinat din carne de porc sau pui, cu ulei de măsline cât cuprinde și tzatziki din abundență. Dacă te dai în vânt după acest preparat simbol, îl poți încerca la o terasă pitorească din Theologos.

 

Mergi la un party tradițional în Limenaria

Limenaria este unul dintre cele mai moderne orașe ale insulei, cu o puternică viață de noapte și o mulțime de baruri, taverne și discoteci în aer liber. Dacă ești în căutarea nopților tradiționale trebuie să știi că aici se organizează cele mai multe astfel de evenimente.

 

de Mădălina Isar

Grecia Low-Cost

Sejur Thassos http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-thassos-grecia/vila-penelope/379/1952

Vila Penelope 2*- de la 299 lei/persoana, 5 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton