Trecutul neștiut al lui Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei. A câștigat de două ori Olimpiada Internațională de Matematică și a renunțat la Paris pentru București

 Dumba Gabriela
.

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de alianța USR-PLUS și PNL la Primăria Capitalei, are un CV impresionant la capitolul „studii'. Nicuşor Dan este matematician, absolvent al unui masterat şi al unui doctorat la Paris. În 1987 și 1988, când era elev la liceu, a câștigat Olimpiada Internațională de Matematică.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

După Revoluţie, Nicusor Dan a ajuns student la cea mai bună universitate din Franţa, Ecole Normale Superieure de Paris (1992-1995). A luat doctoratul în matematică la Universitatea Paris XIII (1998). Nicușor Dan s-a întors în România în 1998, de la un salariu de 2000 de dolari la un salariu de doar 60 de dolari la vremea aceea, potrivit gandul.ro.

În politică a debutat în 2008, când a fondat Asociația Salvați Bucurestiul, cu care a câștigat nouă procese pe teme de urbanism sau abuzuri intentate primăriilor din București. A reușit să stopeze construirea Aqua Parc-ului din Parcul Tineretului și a unui turn vizavi de Școala Centrală.

dan-familiedan-familie

Născut pe 20 decembrie 1969 în oraşul Făgăraş, Nicușor Daniel Dan a fost președinte al partidului Uniunea Salvați România, candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012 și alegerile locale din 2016.

Nicușor Dan trăiește cu iubita lui, Mirabela Grădinaru, manager la o mare companie auto, într-un apartament luat cu chirie. În mai 2016, în timpul campaniei pentru primăria Bucureștiului, acesta a devenit tatăl unei fetițe, potrivit capital.ro.

Ce avere are Nicușor Dan

Potrivit declaraţiei de avere depusă la Camera Deputaţilor în iunie 2019, Nicuşor Dan avea un venit anual în calitate de deputat de 119.936 de lei, adică 9.994 de lei/lună. El a trecut ca având în proprietate un teren intravilan în Predeal, judeţul Braşov, de 7460 mp, dobândit în 2007, precum şi un autoturism Citroen BX, fabricat în 1986.

La capitolul Cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit sau subvenţionate faţă de valoare de piaţă', Nicuşor Dan a trecut o donaţie în valoare de 130.000 RON. La capitolul datorii, deputatul trecea, anul trecut, două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.

foto: Capital

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton