Studiu: asimptomaticii au aceeași cantitate de virus ca pacienții simptomatici! Cât de mare e pericolul de contaminare

 Oana Pantazi
.

Conform unui studiu efectuat de cercetărorii sud-coreeni, s-a descoperit că persoanele asimptomatice poartă aceeași cantitate de virus ca cele simptomatice și, mai mult, acestea păstrează virusul o perioadă semnificativă de timp.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

În contextul creșterii accentuate a cazurilor de coronavirus în România, un studiu efectuat de către cercetătorii sud-coreeni aduce și alte vești proaste… Persoanele asimptomatice pot purta aceeași cantitate de material viral în nas și în gât ca cele simptomatice, reprezentând un real pericol pentru cei cu care intră în contact.

Studiul realizat în Coreea de Sud, pe un eșantion de 303 persoane, a arătat că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au avut aceeaşi cantitate de virus ca persoanele simptomatice, scrie Agerpres.

Citește și: Dieta rapidă a lui Jennifer Aniston. Actrița a slăbit în timp-record și se menține fără efort!

Concentrațiile de virus au fost similare

Studiul, condus de Seungjae Lee, de la Universitatea Soonchunhyang, şi publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de cazuri de contaminare, depistat în Coreea de Sud, în februarie. Grupul a fost format din tineri, cu o vârstă medie de 25 de ani. Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, adică o proporţie de 29%.

Deși participanții la studiu au fost ţinuți în izolare până când au fost testați negativ negativ, medicii nu au putut distinge între cazurile pre-simptomatice şi cazurile asimptomatice. 21 de persoane s-au prezentat iniţial ca fiind pozitive pentru coronavirus, dar fără simptome, însă au avut în cele din urmă simptome.

Un asimptomatic se vindecă în 17 zile, un simptomatic – în 19,5 zile

Conform studiului, concentraţiile de virus la pacienţii asimptomatici au fost „similare cu cele de la pacienţii simptomatici”. Chiar dacă în nasul, gâtul sau plămânii participanților la studiu s-au găsit particule virale reziduale, acest lucru nu înseamnă neapărat că aceștia au fost contagioși. Deși studiul a relevat faptul că pacienții asimptomatici pot purta aceeași cantitate de virus ca cei simptomatici, cercetătorii nu au putut stabili în ce proporție cazurile asimptomatice sunt vectori ai virusului.

Studiul a mai arătat că asimptomaticii păstrează virusul pentru perioade semnificative, chiar dacă se vindecă mai repede (unui pacient asimptomatic îi trebuie 19,5 zile ca să se vindece, iar unui asimptomatic – 17 zile). Cercetătorii au mai anunțat că nu au putut stabili în ce măsură asimptomaticii pot transmite virusul, chiar dacă în teorie rata este asemănătoare. Totuși, pentru că aceștia nu tușesc, particulele nu au aceeași rată de răspândire în aer, drept urmare pericolul de a transmite virusul poate fi mai mic.

Citește și: Ramona Gabor a venit în țară pentru parastasul părinților și s-a reunit cu Alina pe litoral! De ce lipsește Monica

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton