Mircea Lucescu, primele declarații despre războiul din Ucraina: "Sufletul și inima mea sunt la Kiev"

 Dumba Gabriela
.

Mircea Lucescu a sosit vineri seara în România, după ce a decis să plece din Ucraina, aflată în plin război cu Rusia. Lucescu le-a spus jurnaliștilor ucraineni că familia sa a fost cea care a insistat pentru a veni în România. Totodată, Mircea Lucescu a avut doar cuvinte de laudă pentru poporul din Ucraina, menționând că sufletul și inima i-au rămas în Kiev.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Deși declarase inițial că nu are de gând să părăsească țara, Mircea Lucescu a hotărât în cele din urmă să se retragă din Ucraina, pentru a fi în siguranță. Mircea Lucescu, antrenorul român care a antrenat atât în Ucraina, cât și în Rusia, a vorbit despre războiul izbucnit între cele două țări.

profimedia-0638934786-1profimedia-0638934786-1

'Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul. Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia„, a spus Lucescu, citat de new.sport.ua.

Mircea Lucescu este alături de cei rămași în Kiev

Întors în România, Mircea Lucescu a rămas, însă, cu sufletul alături de cei rămași în Kiev. Totodată, antrenorul menționează că poporul rus nu este de vină pentru război, ci președintele Putin.

Mircea Lucescu (76 de ani) se află la al 14-lea sezon petrecut în fotbalul din Ucraina, după ce a antrenat la Șahtior Donețk (2004-2016) și Dinamo Kiev (2020 – prezent). Tehnicianul român a lucrat un an și în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg, în stagiunea 2016/2017.

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova.

Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev', a mai spus Mircea Lucescu.

Citește și: Papa Francisc s-a dus la ambasada Rusiei, după izbucnirea războiului ruso-ucrainean.Gest fără precedent la Vatican

Citește și: Andra, dezvăluire surprinzătoare despre Andreea Marin, la Românii au Talent:’Cântă senzațional la acordeon’

Citește și: Iulia Albu și Mikaela, primul pictorial mamă-fiică: „Sunt fermă când e cazul, dar mereu acolo, pentru ea’/ EXCLUSIV

Mircea Lucescu, obligat să vină cu mașina spre România din Ucraina

Arcadie Zaporojanu, unul dintre colaboratorii lui Mircea Lucescu, a vorbit vineri pentru Digi Sport şi a explicat ce variantă a fost aleasă pentru revenirea în ţară. 

'Suntem în drum spre Chișinău. Sunt în mașină cu Mircea Lucescu și asistenții Emil Caras și Ognjen Vukoievic, sper ca până la ora 19:00 să ajungem la vama Ucrainei cu Moldova', spunea Arcadie Zaporojanu, pentru Digi Sport.

Spre seară aceștia au ajuns la Iaşi, de unde Lucescu a fost preluat de un autoturism venit de la Bucureşti, pentru că nu a fost de acord să înnopteze la Iaşi. Iar Zaporojanu a făcut cale întoarsă spre Chişinău, unde locuieşte.

Mircea Lucescu, implorat de familie să plece din Ucraina

Mircea Lucescu a cedat rugăminților familiei de a se întoarce acasă, iar drumul din Ucraina în România nu a fost unul ușor.

„M-am hotărât cu greu să plec. Și a trebuit să o facem limitând riscurile.

Am plecat noaptea, iar în primii 100 de kilometri parcurși nu am depășit viteza de 20 de kilometri pe oră. Obiectivul era să ajungem la granița cu Moldova. Acolo am găsit o coadă de cinci kilometri.

Am stat în mașină aproape o zi pentru a parcurge 500 de kilometri, dar a fost singura modalitate prin care să evităm riscurile„, a spus Mircea Lucescu, pentru Brescia Oggi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton