Cine este miliardarul japonez care donează 8 milioane de euro Ucrainei

 Dumba Gabriela
.

Un miliardar din Japonia donează 1 miliard de yeni, adică aproximativ 7,7 milioane de euro Ucrainei. Miliardarul japonez i-a trimis o scrisoare președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, prin care îi anunță sprijinul său financiar și menționeză că cele 8 milioane de euro sunt donați în scop umanitar.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Miliardarul japonez Hiroshi Mikitani, fondatorul companiei de comerţ electronic Rakuten, precizează în scrisoare că banii sunt destinaţi” activităţilor umanitare, pentru ajutarea persoanelor din Ucraina care sunt victime ale violenţei”, susținând în același timp că atacul rus este o „sfidare a democraţiei”.

UKRAINE-KIEV-PRESIDENTIAL ELECTION-2ND ROUNDUKRAINE-KIEV-PRESIDENTIAL ELECTION-2ND ROUND

Miliardarul japonez sprijină Ucraina în războiul cu Rusia

Miliardarul japonez precizează faptul că a fost la Kiev în 2019 şi s-a întâlnit cu Zelenski şi îşi arată” speranţa sinceră că Rusia şi Ucraina vor putea rezolva această problemă în mod paşnic, iar poporul ucrainean va putea să-şi regăsească pacea cât mai curând posibil”, mai scriu sursele citate de Agerpres.

Citește și: A murit Nicolae Corjos, regizorul filmului Liceeni. Ștefan Bănică Jr:'Îți mulțumesc pentru tot…'

Citește și: Irinel Columbeanu va fi operat, de urgență, astăzi:„Am mai avut un AVC, mai greu decât ăsta de acum’

Japonia „pedepsește” Rusia în contextul războiului cu Ucraina

Guvernul Japoniei a anunțat o serie de măsuri economice împotriva Rusiei care afectează sectoarele de componente electronice și exporturi sensibile. 

Premierul nipon Fumio Kishida a anunțat vineri, după o reuniune online a liderilor din G7, noile măsuri adoptate de Tokyo, măsuri care „cuprind îngheţarea unor active şi suspendarea eliberării de vize pentru persoane şi organizaţii ruse”.

Ucraina cere Occidentului să acţioneze urgent pentru a opri invazia Rusiei

„În Europa a început un război la scală amplă din toate punctele de vedere. Rusia nu atacă doar Ucraina, ci atacă regulile vieţii normale în lumea modernă”, afirmă Mykhailo Podolyak, unul dintre consilierii preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Ce va mai rămâne din securitatea continentului european? Zero”, a avertizat oficialul ucrainean, citat de CNN.

Mykhailo Podolyak susţine că armata ucraineană continuă „să respingă atacurile” şi că „inamicul suferă pierderi semnificative”. „Însă Ucraina are nevoie de mai multă susţinere din partea lumii; este vorba despre susţinere tehnico-militară şi financiară, de sancţiuni dure împotriva Rusiei. Occidentul trebuie să acţioneze astăzi”, a declarat el.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton