Mihai Leu a fost forțat să fugă din România, ascuns sub scaunul unui șofer de camion: "Nu aveam voie să..."

 Dumba Gabriela
.

La 19 ani, Mihai Leu a fost forțat să fugă din România, ascuns două zile sub scaunul unui șofer de camion. Celebrul pugilist român explică acum de ce a fost nevoit să recurgă la acest gest pe vremea comunismului și cum s-a simțit în cei zece ani departe de țară.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pe vremea lui Ceaușescu, Mihai Leu a fugit din țară în căutarea unei vieți mai bune, dar dorul de România l-a chinuit îngrozitor. Timp de 10 ani a locuit Mihai Leu în Germania, perioadă care i s-a părut un chin și și-a spus că niciodată nu va mai pleca din România.

20449008_700341646841971_1875632417287454435_o20449008_700341646841971_1875632417287454435_o

De ce a fugit Mihai Leu din România

Povestea ascensiunii lui Mihai Leu a început în 1987, an în care devenise campion mondial de box la juniori. Tot atunci, la 19 ani, Mihai Leu a fugit în Germania, ascuns într-un camion, sub scaunul şoferului. S-a reîntors în ţară după Revoluţia din 1989 şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Hunedoara.

„În România acelor vremuri era o stare de fapt care eu nu credeam că se va schimba. Te simţeai tot timpul controlat, mai ales ca sportiv de performanţă. Noi stăteam în camera de hotel, dar nu puteam vorbi liber pentru că ne gândeam că în încăpere sunt plantate microfoane, că ne sunt ascultate discuţiile, chiar dacă noi nu făceam niciun rău.

În turnee, deseori, nu eram lăsaţi să vorbim cu străinii, să ne împrietenim cu ei. M-a deranjat această dorinţă a regimului de a ne izola de ceilalţi, de a ne răpi libertatea. Poate dacă lucrurile ar fi stat altfel, dacă societatea era mai deschisă, iar oamenilor li se dădea posibilitatea de a pleca şi de a munci în afara ţării, puţini ar fi părăsit-o definitiv„, spunea Mihai Leu într-un interviu mai vechi acordat Adevărul.ro.

În cadrul unui interviu recent oferit pentru Antena Stars, Mihai Leu și-a amintit de plecare din România, și cât de dor i-a fost de țara natală când s-a aflat departe de ea.

'Nu aș pleca din România. Am fost plecat, am stat 10 ani în Germania, am văzut cum este să stai departe de casă și sincer nu aș mai vrea. Pe vremea vechiului regim, fiind fugit din țară, nu aveam voie să intru. Adică, dacă intram, nu mai ieșeam.

Într-o dimineață, în Germania, m-am trezit, mi-am luat bagajul și am zis că mă duc până la granița cu România. Am venit, am văzut cum intră și ies mașini din România, și apoi am plecat înapoi.

Așa îmi era de dor. Eu imediat după revoluție am venit în România.

Mi-am dorit să plec pentru că nu suportam regimul care era, dar aveam și o părere de rău pentru că îmi era foarte dor de casă, de familie', a declarat Mihai Leu pentru Antena Stars.

Citește și: Gabi Bădălău, reacție dură după ce a înjurat-o pe Claudia Pătrășcanu:'A fost capabilă să-și folosească propriii copii punându-le microfoane în hăinuțe'

Citește și: Alex Leonte a fost la UNTOLD cu o altă fată, după despărțirea de Theo Rose.Tânăra seamănă cu artista

Citește și: Teodora Marcu de la Insula Iubirii a născut.Prima imagine de la maternitate: „Sunt…’

Ce a făcut Mihai Leu după ce s-a retras din box

Mihai Leu a fost primul român care şi-a trecut numele pe lista campionilor mondiali la box profesionist. În 1997, sportivul din Hunedoara a cucerit centura mondială la categoria semi-mijlocie a versiunii World Box Organization (WBO), după ce l-a învins la capătul a 12 reprize pe panamezul Santiago Samaniego.

După retragerea din box, Mihai Leu s-a apucat de automobilism, a devenit campion național, dar recunoaște că prima lui dragoste rămâne boxul.

Mihai Leu este primul român campion mondial de box profesionist și campion național la automobilism

'Mi-a plăcut boxul enorm de mult și sincer, îl iubesc mai mult decât automobilismul.(…) Mi-aș dori să pot să învăț copiii să boxeze', a mai declarat el.

Familia considera că boxul este pentru mine un mod de a-mi face de lucru, de a nu pierde timpul degeaba prin faţa blocului, după orele de şcoală. Tatăl meu a fost campion naţional de raliuri şi a condus un restaurant în Hunedoara, astfel că situaţia materială a alor mei era una bună.

Multă lume spune că boxul este un sport destinat celor mai puţin înstăriţi, pentru că ei sunt mai ambiţioşi. Însă ambiţia nu ţine de situaţia materială a oamenilor.

E o stare pe care şi-o poate descoperi fiecare, aşa cum am făcut-o şi eu, şi poate acest lucru m-a ţinut la box. M-au susţinut şi ai mei întotdeauna în deciziile luate„, spunea Mihai Leu într-un interviu mai vechi acordat adevărul.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton