Mihai Constantinescu a murit! Artistul era internat din luna mai și s-a stins în urma unui stop cardio-respirator

 Dana Enache
.

O veste extrem de tristă a fost confirmată în urmă cu doar câteva momente! Mihai Constantinescu a murit în cursul zilei de azi, artistul fiind internat încă din luna mai.

Mihai Constantinescu a murit (2)Mihai Constantinescu a murit (2)

Mihai Constantinescu (73 de ani) a murit azi, în jurul orei 19.10, la Spitalul Floreasca, acolo unde era internat de câteva luni bune. Potrivit primelor surse, se pare că decesul a survenit în urma unui stop cardio-respirator, iar medicii nu au reușit să-l mai salveze, în pofida eforturilor care au durat nu mai puțin de 50 de minute.

„Iubirea ta este tatuată în inima mea. Drum lin, îngerul meu.”, a scris Simona Constantinescu,  soția artistului, pe Facebook.

Artistul suferea de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie și insuficiențe respiratorii din cauza cărora, în urmă cu zece ani, a suportat două intervenții chirurgicale pe cord, cand i s-au montat două valve, la o clinică din Târgu Mureș.

A ajuns la spital în luna mai

Mihai Constantinescu a ajuns la spital în luna mai, în urma unui stop cardio-respirator. Încă de atunci, starea lui de sănătate a cunoscut suișuri și coborâșuri, speranțele familiei și a celor care l-au iubit fiind alimentate de faptul că artistul a avut și momente în care a dat semne de însănătoșire.

Ultima declarație la TV

„Adevărul este că afecţiunea pe care o am necesită un tratament de lungă durată şi deocamdată trebuie să mai rămân două săptămâni în spital, unde sunt îngrijit extraordinar de bine şi mulţumesc tuturor celor care au grijă de mine. Celor care ne ascultă în momentul acesta le doresc să fie fericiţi şi să se bucure de primăvara aceasta frumoasă la fel cum mă bucur şi eu, şi ştiu că atunci când voi pleca de aici, voi fi un om foarte sănătos. Abia aştept să merg, să mă plimb prin ţară pentru că asta e tot ce îmi doresc', a declarat Mihai Constantinescu pentru Antena Stars.

Cum să previi stenoza aortică, boala de care suferea Mihai Constantinescu

Potrivit specialiștilor, semnele și simptomele stenozei aortice se dezvoltă atunci când îngustarea valvei este severă. Simptomele pot fi: sunetele anormale ale inimii auzite printr-un stetoscop, dureri toracice, amețeli, senzație de leșin, insuficiență respiratorie, oboseală și palpitații.

Posibile modalități de prevenire a stenozei aortice includ: asigurarea unor măsuri pentru prevenirea febrei reumatice, controlul tenisiunii arteriale ridicate, obezității și colesterolului, aveți grijă de dinți și gingii pentru că există o legătură între gingiile infectate și țesutul cardiac infectat. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton