Michelle Obama a fost părăsită la scurt timp după căsătorie... Barack Obama a plecat singur într-o a doua lună de miere!

.

În 27 de ani de mariaj, Michelle Obama a trăit mai mult decât alții într-o viață. Cele două mandate ale soțului său la Casa Albă, expunerea publică uriașă, dramele personale ascunse de ochii lumii – toate acestea i-au dus nu o dată pe ea și pe Barack în pragul despărțirii. Iată cum a fost părăsită Michelle Obama la scurt timp după luna de miere!

În 1991, după doi ani de relație, Barack a cerut-o pe Michelle de soție, iar un an mai târziu, emoționați și fericiți, dansau amândoi, la nuntă, pe melodia „Unforgettable. Apoi, au început greutățile… Amândoi aveau de plătit sume uriașe lunar din cauza împrumuturilor pentru studii, iar soțul ei părea să fie total desprins de lumea reală.

La scurt timp după nuntă, Barack a luat avionul spre Bali, unde a petrecut singur o a doua lună de miere, lucrând la cartea „Dreams from My Father (Visuri de la tatăl meu). „Ce se întâmplă când un individualist iubitor de singurătate se însoară cu o femeie de familie, căreia nu îi place deloc singurătatea? se întreba retoric Michelle, în cartea sa autobiografică „Becoming (Devenirea).

S-au separat la începutul căsniciei

„Eu am rămas acasă, pe Euclid Avenue, locuind la etaj, deasupra apartamentului mamei, într-o altă iarnă grea ce se aşternea peste Chicago, ocupându-mi timpul cu întâlniri cu prietenii şi cu seri de gimnastică la sală. (…) Îmi lipsea teribil Barack, dar încercam să-mi explic situaţia raţional, spunându-mi că, deşi eram proaspăt căsătoriţi, această separare era cea mai bună soluţie pentru problema pe care o aveam de depăşit.

În plus, în acea perioadă, mama lui Barack suferea de cancer ovarian, veste greu de gestionat pentru un cuplu de tineri proaspăt căsătoriți… Și mai erau și ambițiile politice ale lui Barack, care nu își dorea să rămână un simplu avocat.

„Nu mi se părea o idee grozavă să candideze”

Michelle nu a fost de acord la început, dar în cele din urmă a decis să-și susțină soțul. „Nu mi se părea o idee grozavă să candideze. După părerea mea, era prea onest, avea prea multe planuri îndrăzneţe ca să reziste într-o atmosferă de ranchiună făţişă şi de conflicte dure. (…) Sinceră să fiu, eram convinsă că aveau să-l mănânce de viu. Dar dacă Barack credea că putea avea un cuvânt de spus în politică, cine eram eu să-i stau în cale? (…) Era un om bun care voia să influenţeze lumea şi, cu tot scepticismul meu, a decis că era cea mai bună modalitate de-a merge înainte.

Barack locuia la hotel, iar Michelle îl vedea  foarte rar

Barack nu a mai avut timp să-și ia rămas-bun de la mama lui. Aceasta a murit în Honolulu, la scurt timp după ce tânărul politician și-a depus candidatura. Dar el nu avea timp nici de proaspăta sa soție, cei doi având deja un mariaj la distanță, pentru că Barack era plecat de acasă o bună parte din săptămână și locuia într-un hotel din Springfield, alături de alți senatori.

Cea mai mare dezamăgire pentru tânăra soție a fost însă infertilitatea, deoarece Michelle își dorea cu ardoare copii. Din păcate însă, după cum povestește fosta Primă Doamnă, încercările lor nu aveau loc în funcție de semnalele hormonale, ci în funcție de… legislativul din Illinois.

Revista VIVA! de septembrie poate fi găsită la toate standurile de difuzare a presei.

Revista VIVA! de septembrie poate fi găsită la toate standurile de difuzare a presei.

Cel mai mare dar

În cele din urmă, minunea s-a întâmplat, însă Michelle a pierdut sarcina. A fost devastator, dar nu a renunțat la idee. Sfătuită de prietenele sale, a mers la o clinică de fertilizare in vitro, unde i s-a prescris un medicament ce stimula producția hormonală. Din păcate, și atunci Michelle a trebuit să depășească singură momentul, legislativul își reluase activitatea, răpindu-i-l din nou pe Barack.

„Asta presupuneasă-mi fac zilnic o serie de injecţii, vreme de câteva săptămâni. (…) Îmi doream o familie, Barack îşi dorea şi el o familie, aşa că acum eram singură în baia apartamentului nostru, încercând să-mi fac curaj să-mi înfig seringa în coapsă. Acela a fost, probabil, momentul în care am simţit o primă undă de resentiment faţă de politică şi de devotamentul de nezdruncinat al lui Barack faţă de muncă. Sau poate că doar simţeam acut povara de-a fi femeie, povestește Michelle în impresionanta ei autobiografie.

După două luni de tratament, în care doar speranța a susținut-o, Michelle a auzit primele bătăi de inimă ale bebelușului. Chiar de Ziua Americii, pe 4 iulie 1998, ca și cum ar fi vrut să o recompenseze pentru faptul că politica îi răpise soțul, providența i-a făcut un cadou minunat: a venit pe lume prima lor fiică, Malia Ann.

În 2001, Michelle a născut-o pe Sasha, tot prin fertilizare in vitro, însă în toți acei ani ea s-a luptat tot mai mult cu singurătatea, mandatul de patru ani în Senat și determinarea de a câștiga un loc în Congres răpindu-l complet pe Barack din sânul familiei. Brusc, conviețuirea nu a mai părut posibilă fără terapie de cuplu, așadar cei doi soți au ajuns la psiholog.

În 2009, Obama a devenit președinte…

„Acasă, frustrările noastre începeau să răbufnească des şi puternic. Ne iubeam foarte mult, dar era ca şi cum în centrul relaţiei noastre ar fi apărut brusc un nod pe care nu puteam să-l desfacem. O vreme, lucrurile au mers mai bine, apoi… În 2005, el a fost numit senator, iar ea, vicepreședintă a Centrului Medical al Universității din Chicago. Acasă se întâlneau din ce în ce mai rar. În 2009, Barack Obama a devenit președinte și familia lor s-a mărit brusc la 300 de milioane de membri.

Michelle și Barack Obama, la nunta lorMichelle și Barack Obama, la nunta lor

Citește articolul integral în revista VIVA! de septembrie!

Foto: Hepta

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton